Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ŁOWIECTWO zwierzyna łowna + kuchnia myśliwska

02-03-2012, 0:46
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 90.89 zł     
Użytkownik www_ksiegarz_pl
numer aukcji: 2087642049
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 18   
Koniec: 28-02-2012 13:38:42

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


super pomysł na prezent

zestaw:

Łowiectwo

-

podręcznik z kolorowymi zdjęciami i graficznymi opisami

FRITZ NÜßLEIN


(przepisy dotyczące łowiectwa, ochrony środowiska, zwierzyny łownej)

Aktualny i kompletny podręcznik łowiectwa.
Książka konsultowana przez KOMISJĘ SZKOLENIOWĄ POLSKIEGO ZWIĄZKU ŁOWIECKIEGO!

Wielokrotnie aktualizowane i wznawiane „Łowiectwo” Fritza NuBleina jest najlepszym podręcznikiem na rynku niemieckim. Polskie wydanie jest zasadniczo zmienione pod kątem potrzeb polskiego myśliwego – rozdziały omawiające tradycję, prawodawstwo, organizację łowiectwa, ekologię i ochronę przyrody zostały napisane na nowo. Inne dostosowano, prezentując wiedzę i praktykę niezbędną dla współczesnych polskich myśliwych, zarówno doświadczonych, jak i tych, którzy zamierzają przystąpić do egzaminu.

Zakres tematyczny książki :
- łowiectwo dawniej i dziś
- prawo łowieckie w niektórych krajach świata
- podstawy prawne i organizacja łowiectwa w Polsce
- wiedza o zwierzętach łownych (zwierzynie)
- gospodarka łowiecka
- psy myśliwskie
- broń myśliwska
- ochrona przyrody
- wycena trofeów i inne

Liczba stron: 420
Format: 180 x 245
Oprawa: TwardaGalaktyka

Kuchnia myśliwska


Dawniej nad wyraz ceniono walory smakowe dziczyzny. Myśliwi najchętniej zasadzali się na żubry, łosie, niedźwiedzie, dziki, sarny, jelenie oraz zające. Obecnie ten typ mięsa nie pojawia się w jadłospisie zbyt często, mimo to warto go jeść nie tylko ze względu na walory smakowe, ale również zdrowotne.
Dziczyzna zawiera wiele składników mineralnych, pierwiastków i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dlatego jej miłośnicy niecierpliwie oczekują jesieni, kiedy rozpoczyna się sezon łowiecki. Ten typ mięsa doskonale się komponuje z naturalnym pokłosiem borów - owocami leśnymi, odpowiednio przyrządzonymi grzybami, a także wybornymi ziołami. Trudno o lepsze dodatki niż konfitury z żurawiny błotnej, duszone borowiki lub mieszankę jałowca, czosnku niedźwiedziego i dzikiego miodu. Kuchnia myśliwska to zbiór wyśmienitych przepisów na potrawy z dzikiej zwierzyny, w których już niejeden łowczy umoczył wąsa, oblizując się ze smakiem


Wymiary: 13.5 x 21.0 cm
  • Oprawa: Miękka
  • Ilość stron: 48 dragon
  • REGULAMIN SKLEPU NA STRONIE O MNIE

    kupujesz wypełnij - formularz płacę

    niezależnie od formy płatności

    DANE DO PRZELEWU:
    P.P.H.U Najbar Mirosław
    ul.Batorego 24
    43-100 Tychy
    ING BANK ŚLĄSKI
    92 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3990023 [zasłonięte] 247368