Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ŁOWIECTWO + psy myśliwskie + kuchnia myśliwska

19-01-2012, 22:32
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 130.80 zł     
Użytkownik www_ksiegarz_pl
numer aukcji: 2003157393
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 11   
Koniec: 16-01-2012 13:36:57

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


super pomysł na prezent

zestaw:

 

Łowiectwo

-

podręcznik z kolorowymi zdjęciami i graficznymi opisami

FRITZ NÜßLEIN


(przepisy dotyczące łowiectwa, ochrony środowiska, zwierzyny łownej)

Aktualny i kompletny podręcznik łowiectwa.
Książka konsultowana przez KOMISJĘ SZKOLENIOWĄ POLSKIEGO ZWIĄZKU ŁOWIECKIEGO!

Wielokrotnie aktualizowane i wznawiane „Łowiectwo” Fritza NuBleina jest najlepszym podręcznikiem na rynku niemieckim. Polskie wydanie jest zasadniczo zmienione pod kątem potrzeb polskiego myśliwego – rozdziały omawiające tradycję, prawodawstwo, organizację łowiectwa, ekologię i ochronę przyrody zostały napisane na nowo. Inne dostosowano, prezentując wiedzę i praktykę niezbędną dla współczesnych polskich myśliwych, zarówno doświadczonych, jak i tych, którzy zamierzają przystąpić do egzaminu.

Zakres tematyczny książki :
- łowiectwo dawniej i dziś
- prawo łowieckie w niektórych krajach świata
- podstawy prawne i organizacja łowiectwa w Polsce
- wiedza o zwierzętach łownych (zwierzynie)
- gospodarka łowiecka
- psy myśliwskie
- broń myśliwska
- ochrona przyrody
- wycena trofeów i inne

Liczba stron: 420
Format: 180 x 245
Oprawa: TwardaGalaktyka


Psy myśliwskie

Historia, rasy, przeznaczenie

Psy myśliwskie. Rasy, historia, przeznaczenie Człowiek zaprzyjaźnił się z psem przed tysiącami lat, a powód nawiązania tej przyjaźni był bardzo prozaiczny - już od niepamiętnych czasów pies pomagał człowiekowi w zdobywaniu pożywienia, czyli podczas polowań. W tej bogato ilustrowanej książce przedstawiono poszczególne rasy psów myśliwskich - psy wystawiające, płochacze, posokowce, norowce, psy gończe, aportujące i łajki. Podano informacje na temat historii ras oraz ich przeznaczenia do wykonywania określonych prac myśliwskich. Scharakteryzowano poszczególne rasy psów, tak by każdy mógł znaleźć odpowiedniego towarzysza polowań. W książce zwrócono również uwagę na to, które z tych zwierząt nadają się na psa rodzinnego.

 

ISBN:[zasłonięte]978-8343-742-6
Liczba stron:128
Wymiary:170 x 240 mm RM miekka

Kuchnia myśliwska


Dawniej nad wyraz ceniono walory smakowe dziczyzny. Myśliwi najchętniej zasadzali się na żubry, łosie, niedźwiedzie, dziki, sarny, jelenie oraz zające. Obecnie ten typ mięsa nie pojawia się w jadłospisie zbyt często, mimo to warto go jeść nie tylko ze względu na walory smakowe, ale również zdrowotne.
Dziczyzna zawiera wiele składników mineralnych, pierwiastków i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dlatego jej miłośnicy niecierpliwie oczekują jesieni, kiedy rozpoczyna się sezon łowiecki. Ten typ mięsa doskonale się komponuje z naturalnym pokłosiem borów - owocami leśnymi, odpowiednio przyrządzonymi grzybami, a także wybornymi ziołami. Trudno o lepsze dodatki niż konfitury z żurawiny błotnej, duszone borowiki lub mieszankę jałowca, czosnku niedźwiedziego i dzikiego miodu. Kuchnia myśliwska to zbiór wyśmienitych przepisów na potrawy z dzikiej zwierzyny, w których już niejeden łowczy umoczył wąsa, oblizując się ze smakiem


Wymiary: 13.5 x 21.0 cm
  • Oprawa: Miękka
  • Ilość stron: 48  dragon
  • REGULAMIN SKLEPU NA STRONIE O MNIE

    kupujesz wypełnij - formularz płacę

    niezależnie od formy płatności

     

    DANE DO PRZELEWU:
    P.P.H.U Najbar Mirosław
    ul.Batorego 24
    43-100 Tychy
    ING BANK ŚLĄSKI
    92 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3990023 [zasłonięte] 247368