Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Łotwa 1 łat Serce z piernika 2011

26-07-2014, 7:27
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 10.99 zł     
Użytkownik super_monety
numer aukcji: 4368795275
Miejscowość Warszawa lub Marki
Zostało sztuk: 2    Wyświetleń: 15   
Koniec: 26-07-2014 07:37:04
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

top
O Mnie Aukcje Kontakt Komentarze
ulubione
Naglowek

[zasłonięte]@gmail.com

Email
Wysyłka, reklamacje
+ 48 [zasłonięte] 521 112
(Anna)
Tel

+48 [zasłonięte] 466 505 (Krzysztof) Tel
gg: 885095 Gadu-Gadu
Naglowek

Przesyłki wysyłamy we wtorki i w czwartki.

Koszt wysyłki:
6 pln polecony priorytet
15 pln wartościowy
25 pln kurier

Naglowek

Image

Firma istnieje od 1 III 2008, od tego czasu udało nam się zawrzeć kilkadziesiąt tysięcy pozytywnych transakcji.

NIP 125[zasłonięte]089-75
Regon 141[zasłonięte]857

Firma "Supermonety" jest gwarancją pewności i bezpieczeństwa.

Na życzenie wystawiamy fakturę VAT.

ulubione

Naglowek

Łotwa 1 łat Serce z piernika 2011



Dane monety:

Stan I unc prosto z rolki
Nominał 1 łat = 6,5 pln
Waga 4,8 g
Średnica 21,75 mm
Nakład 300 tys.
Stop CuNi
Rok 2011 wysyłka natychmiast!

Gingerbread heart

Face value: 1 lats
Weight: 4.80 g, diameter: 21.75 mm
Metal: cupro-nickel
Struck in 2011 by Koninklijke Nederlandse Munt (the Netherlands).
Artists: Rūta Briede (graphic design) and Laura Medne (plaster model)

1_ls_pks_2011_av1_ls_pks_2011_rev

Obverse
The large coat of arms of the Republic of Latvia, with the year 2011 inscribed below, is placed in the centre. The inscriptions LATVIJAS and REPUBLIKA, each arranged in a semicircle, are above and beneath the central motif respectively.
Reverse
A gingerbread heart is placed in the centre of the coin, with the numeral 1 featured on it. An inscription LATS is arranged beneath it in a semicircle.
Edge
Two inscriptions LATVIJAS BANKA, separated by rhombic dots.

 

Any housewife knows that the gingerbread dough has to be prepared well in advance of Christmas, so that it can take in the whole bouquet of aromas and tastes from the spices which make this treat so unique.

In addition to a fine recipe, good thoughts, a bright candle and a warm-hearted and loyal companion to help with crushing the spices and tasting the dough are equally important for the preparation process. All conditions observed, the baking time will be filled with inspiration and warmth and the resulting gingerbread will be extremely delicious.

Gingerbread is a unique treat. It is difficult to imagine any other pastry that has so many different recipes. Gingerbread has already been baked for thousands of years and each housewife has her own secrets. Big and small, richly decorated or plain, bearing inscriptions of affectionate words or embodying warmth themselves, gingerbread items appeal to practically everybody and bring festive sensations even in the absence of a Christmas tree and other attributes characteristic for the season.

A gingerbread heart is, no doubt, the queen of all types of gingerbread and not just during the Christmas season. Many romantic stories have begun with a gingerbread heart presented at a fair or some other event where it helped to approach one's sweetheart when any words seemed too loud. A gingerbread heart is given in gratitude for good work or support as well as serves as a festive decoration and a self-made manifestation of one's artistic inspiration. We all feel touched receiving a gingerbread heart made by someone dear to us and representing something more than just a delicious treat. And we feel equally moved also when we ourselves give a gingerbread heart to somebody.


piparkuka_gerb piparkura_rev
Łotwa 1 łat Serce z piernika 2011
Copyright © 2008-14 All rights reserved.