ŁOPATKA DO SERWOWANIA CIASTA Betterware Jak elegancko wyjąć z formy i podać pierwszy kawałek świeżo upieczonej szarlotki lub tarty? Zastosuj niezwykły trik – przed wstawieniem ciasta do piekarnika włóż pod spód pomysłową łopatkę, która umożliwi wyjęcie pierwszego kawałka bez robienia bałaganu. Wykonana ze stali nierdzewnej. 9,5 x 14,5 x 4 cm Zakupy za 200 zł. i więcej - wysyłka gratis!!! Czas oczekiwania na wysyłkę od 2 do 7 dni roboczych. |
SZARLOTKA ZAKOCHANYCH
Składniki:
1 szklanka maki,
1 szklanka kaszy manny, 1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 margaryna,
1 kg jabłek.
Produkty potrzebne do przyrządzenia ciasta:
1. Foremka na tartę
2. Zestaw do ucierania
3. Mini szpatułki
4. Łopatka do serwowania ciasta
Sposób przyrządzania:
Przygotuj 3 szklanki.
Do jednej szklanki wsyp mąkę,
do drugiej kaszę mannę,
a do trzeciej cukier.
Pamiętaj, żeby w każdej z trzech szklanek było wszystkiego po równo.
Następnie wsyp do miski dodaj proszek do pieczenia
i wszystko dokładnie wymieszaj.
Po dokładnym wymieszaniu przesyp gotową mieszaninę z powrotem
do 3 szklanek (po równo!).
Natrzyj blaszkę margaryną,
obsyp bułką tartą i postępuj wg schematu :
*mieszanina (pierwsza szklanka)
*tarte jabłka (rozprowadź na mieszaninie)
*mieszanina (druga szklanka)
*tarte jabłka (rozprowadź na mieszaninie)
*mieszanina (trzecia szklanka)
*tarte jabłka (rozprowadź na mieszaninie)
*margaryna utarta na tarce (rozłóż na wierzchu ciasta)
Piecz 1 godzinę w 180 stopniach.
Posyp cukrem pudrem,
SMACZNEGO. ;
|
|
|
|