Czarny ocet ryżowy CHINKIANG (ZHENJIANG) to najsmaczniejszy i najwyżej ceniony chiński ocet pochodzący z miasta Zhenjiang w prowincji Jiangsu (nazwa "Chinkiang", którą najczęściej określa się ten ocet to po prostu stara transkrypcja nazwy miasta, którą obecnie zapisuje się "Zhenjiang"). Jego smakowi mogą dorównać jedynie najwyższej jakości octy balsamiczne. Podstawą do jego produkcji jest ryż kleisty, który po fermentacji podlega długiemu procesowi starzenia, co nadaje mu niemal czarny kolor oraz bogaty lekko słodkawy i "dymny" smak. Ocet CHINKIANG jest znakomitym dodatkiem do sosów i marynat, możemy go także użyć jako ciekawy zamiennik octu balsamicznego. W Chinach czarnego octu ryżowego używa się go jako dodatku do gotowania jaj, dań duszonych, sosów, marynat, jako dip i dodatek do zup. Skład: woda, ryż kleisty, otręby pszenne, cukier,sól,sorbinian potasu. Produkcja: Chiny
WAGA PRZEDMIOTU: 980g
UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.
ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży.
|