|
Oferujemy płatność za pośrednictwem systemu PayU oraz przelew na konto mBank.
Nr rachunku bankowego: 02 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 441203 |
|
Zakupione towary wysyłamy za pośrednictwem Poczty Polskiej oraz kuriera.
Szczegółowe ceny przesyłek zawarte są w zakładce "Dostawa i Płatność" nad opisem aukcji.
Polecamy szczególnie dostawę przesyłką kurierską w cenie tylko 14,99zł (przelew) lub 21zł przy przesyłce pobraniowej.
Polecamy zapoznać się również ze szczegółowym cennikiem dostawy znajdującym się na stronie o mnie.
Kwota przesyłki Pocztą Polską jest zależna od wagi całego zamówienia!
Wszystkie zakupione produkty wysyłamy w jednej paczce.
Szanujemy przyrodę, paczki pakujemy tylko w kartony przeznaczone do recyklingu.
Opakowania są odpowiednich rozmiarów i twoje produkty są dobrze zabezpieczone. |
|
|
|
|
Zobacz przedmioty w kategoriach: Produkty Sushi | Sosy i dressingi | Przyprawy i zioła | Przybory kuchenne |
Wok ze stali węglowej
Średnica 30,5cm
|
Opis:
Producent: London Wok
Dno woka jest płaskie przez co można go używać prawie na każdej kuchence gazowej!
WYPALANIE WOKA
Surowy (zaraz po zakupie) wok ze stali węglowej należy poddać procesowi wypalania. Stal pod wpływem podgrzewania zaczyna pokrywać się czarną powłoką, która staje się naturalną warstwą zabezpieczająca przed rdzewieniem i przywieraniem smażonych składników. Aby przyśpieszyć formowanie się powłoki, przed rozpoczęciem użytkowania należy wok poddać procesowi wypalania.
Wypalanie (przed pierwszym użyciem):
- Zmyć dokładnie powłokę zabezpieczającą wok przy pomocy szorstkiego zmywaka i gorącej wody z płynem.
- Wysuszyć dokładnie wok (można postawić go na chwilę na gazie).
- Natrzeć całe wnętrze woka niewielką ilością oleju roślinnego.
- Wstawić woka na jak największy gaz i podgrzewać aż dno zrobi się czarne, następnie trzymając woka za rączkę opalać wszystkie ścianki woka aż całe wnętrze zrobi się czarne. Aby polepszyć efekt możemy w trakcie wypalania dodać trochę oleju: przy pomocy papieru kuchennego zamoczonego w oleju, natrzeć całe wnętrze woka (aby uniknąć poparzenia papier możemy trzymać szczypcami kuchennymi).
- W razie potrzeby powtarzamy całą czynność, aż wnętrze woka pokryje się czarną, błyszcząca powłoką.
- Wypalanie należy przeprowadzać w dobrze wentylowanym pomieszczeniu (wytwarzają się spore ilości dymu). Najlepiej zamknąć drzwi do kuchni, włączyć wyciąg kuchenny, ewentualnie otworzyć okno.
Podaję link do YouTube z filmem instruktażowym z opalania woka http://www.youtube.com/watch?v=2-XCp2wzaos
Konserwacja (po każdym użyciu):
- Zaraz po każdym użyciu należy dokładnie wyszorować wok specjalną bambusowa szczotką lub szorstkim zmywakiem, samą woda bez użycia detergentów. Dokładnie osuszyć (stawiając krótko na gazie).
- Natrzeć wnętrze woka niewielka ilością oleju, podgrzać lekko na gazie w celu zakonserwowania czarnej, błyszczącej powłoki. Wytrzeć nadmiar oleju.
- Taki sposób konserwacji zabezpieczy wok przed rdzewieniem i przygotuje go do kolejnego użycia.
Woka nie można zniszczyć jeżeli zaniechałeś konserwacji i cały zardzewiał, należy go dokładnie wyczyścić metalowym zmywakiem (a nawet można użyć papieru ściernego) i przeprowadzić konserwację jak na nowym naczyniu. |
|