Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[WO] Quinoa - komosa ryżowa (czerwona) 250g

25-06-2015, 10:52
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 14 zł     
Użytkownik dalnet_2004
numer aukcji: 5393296208
Miejscowość Gdynia
Wyświetleń: 6   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha




Oferujemy płatność za pośrednictwem systemu PayU oraz przelew na konto mBank.

Nr rachunku bankowego:
02 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 441203

Zakupione towary wysyłamy za pośrednictwem Poczty Polskiej,  kuriera oraz paczkomatów.

Szczegółowe ceny przesyłek zawarte są w zakładce "Dostawa i Płatność" nad opisem aukcji oraz na stronie o mnie.

Polecamy szczególnie dostawę przesyłką kurierską w cenie tylko 14,99zł (przelew) lub 21zł przy przesyłce pobraniowej.

Wszystkie zakupione produkty wysyłamy w jednej paczce.

Szanujemy przyrodę, paczki pakujemy tylko w kartony przeznaczone do recyklingu.


Opakowania są odpowiednich rozmiarów i twoje produkty są dobrze zabezpieczone.

 

Odbiór osobisty:

Szczegóły na stronie o mnie.

Zobacz przedmioty w kategoriach: Produkty Sushi | Sosy i dressingi | Przyprawy i zioła | Przybory kuchenne

Komosa ryżowa czerwona

Opakowanie 1kg

Opis:
Termin przydatności do spożycia - 02.2016

(aktualny termin przydatności znajduje się na dole aukcji)
Skład: komosa ryżowa

 

    Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie jest uprawiana od 3–5 tysięcy lat. Była podstawowym pokarmem w państwie Inków na obszarach górskich, gdzie zastępowała kukurydzę. Tradycyjnie władca inkaski corocznie wysiewał pierwsze nasiona. Po podboju państwa Inków przez Hiszpanów wprowadzano uprawę pszenicy i jęczmienia, przez co znaczenie komosy w regionie zmalało. Współcześnie ponownie na wyżej położonych obszarach w Ameryce Południowej jest główną rośliną uprawną, a wprowadzana jest do upraw także w Ameryce Północnej i w Europie.Owoce komosy ryżowej (zwane quinoa lub ryżem peruwiańskim) zawierają 48% skrobi, ok. 18% białek, 4–9% nienasyconych kwasów tłuszczowych. Cechują się dużą zawartością wapnia, fosforu,żelaza oraz witaminy E.