Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[WO] Parowar bambusowy do gotowania na parze 25cm

10-09-2014, 7:29
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 52 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 52 zł     
Użytkownik dalnet_2004
numer aukcji: 4503851739
Miejscowość Gdynia
Kupiono sztuk: 2    Zostało sztuk: 48    Licytowało: 2    Wyświetleń: 83   
Koniec: 10-09-2014 07:34:47

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 2.00 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha




Oferujemy płatność za pośrednictwem systemu PayU oraz przelew na konto mBank.

Nr rachunku bankowego:
02 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 441203

Zakupione towary wysyłamy za pośrednictwem Poczty Polskiej,  kuriera oraz paczkomatów.

Szczegółowe ceny przesyłek zawarte są w zakładce "Dostawa i Płatność" nad opisem aukcji oraz na stronie o mnie.

Polecamy szczególnie dostawę przesyłką kurierską w cenie tylko 14,99zł (przelew) lub 21zł przy przesyłce pobraniowej.

Wszystkie zakupione produkty wysyłamy w jednej paczce.

Szanujemy przyrodę, paczki pakujemy tylko w kartony przeznaczone do recyklingu.


Opakowania są odpowiednich rozmiarów i twoje produkty są dobrze zabezpieczone.

 

Odbiór osobisty:

Szczegóły na stronie o mnie.

Zobacz przedmioty w kategoriach: Produkty Sushi | Sosy i dressingi | Przyprawy i zioła | Przybory kuchenne

Sitka bambusowe do gotowania na parze

Średnica 25cm

parowar

 

Opis:
Zestaw zawiera 2 sitka do gotowania na parze i 1 pokrywkę o średnicy 25cm.

Gotowanie na parze jest naturalnym i zdrowym sposobem dla zachowania wartości odżywczych. Żywność gotowana w tym wysokiej jakości zestawie zachowuje pełnię smaku i aromatu oraz naturalny kolor.

Ten bambusowy parowar nadaje się do przyrządzania praktycznie wszystkich potraw. Uparować możemy np. dania z ryb i owoców morza, dania mięsne, warzywa, mrożonki, japońskie pierożki Shao mai, desery, kasze i ryż.

Czas parowania i wskazówki
Ryby: 6-8 minut - owijamy rybę lub wyściełamy dno sitka liściem kapusty pekińskiej, białej lub sałaty – zapobiega przywieraniu.

Warzywa: 15-25 minut (ziemniaki 20-30 minut) - należy opłukać warzywa przed gotowaniem, ziemniaki możemy uparować ze skórką.

Pulpety mięsne: 10-20 minut.

Ryż i kasza: 30 minut – proponujemy ułożyć na dnie sitka ściereczkę tetrową lub lnianą, ewentualnie można użyć liści kapusty pekińskiej lub sałaty.

Drób: 40-50 minut - owijamy rybę lub wyściełamy dno sitka liściem kapusty pekińskiej, białej lub sałaty – zapobiega przywieraniu.

- Sitka wkładamy do garnka o podobnym rozmiarze lub do wok-a.
- Należy unikać częstego podnoszenia pokrywki podczas gotowania.
- Poziom wody powinien być poniżej dna sitka, żeby nie stykała się z żywnością.
- W celu uwydatnienia i urozmaicenia walorów smakowych i zapachowych naszych potraw możemy przed parowaniem dodać do wody trochę wytrawnego białego wina, soku z cytryny, zioła świeże oraz suszone, bulion w kostce, przyprawy a także herbatę.
- Ryby, drób i mięso należy przed gotowaniem na parze całkowicie rozmrozić. Warzywa można parować bez rozmrażania.
- Należy pamiętać o uzupełnianiu wody przy daniach wymagających dłuższego czasu gotowania na parze.

Zalecenia producenta:
1. Przed pierwszym użyciem sitka należy delikatnie umyć samą wodą. Parowar jest wykonany z naturalnego bambusa w związku z tym podczas pierwszego gotowania kolor wrzącej wody będzie jasno brązowy. Zabarwienie wody jest nieszkodliwe dla zdrowia.
2. Umieść parowar w naczyniu (garnek, wok) zawierającym wodę, poziom musi być niższy od dna sitka.
3. Po użyciu należy wyczyścić parowar wodą i osuszyć go. W przeciwnym wypadku parowar będzie podatny na uszkodzenia.
4. Jeżeli parowar nie będzie używany przez dłuższy czas, należy zapakować go w torbę foliową lub papier i umieścić w suchym miejscu.