Kontakt:tel: (22)[zasłonięte]429 24 lub (22)[zasłonięte]429 24 mail: [zasłonięte]@pwrsa.pl
Wysyłka:Wysyłamy Pocztą Polską we wtorki i czwartki
Za pobraniem wysyłamy jedynie osobom z minimum jedną czerwoną gwiazdką
Uwaga: Koszt wysyłki skalkulowany dla jednej książki. Przy zakupie kilku prosimy o kontakt w celu ustalenia całkowitego kosztu przesyłki
|
Bogdan Kędzia i Elżbieta Hołderna-Kędzia, Miód. Skład i właściwości biologiczne
Książka jest nowa
Wydawnictwo: PW Rzeczpospolita SA
Rok wydania: 2008
Stron: 328
Cena z okładki: 58 zł
Miód. Skład i właściwości biologiczne
Autorami publikacji są pracownicy naukowi Instytutu Roślin i Przetworów Zielarskich w Poznaniu. Po raz pierwszy w historii europejskiego piśmiennictwa pszczelniczego przygotowano tak kompletną i wyczerpującą monografię naukową na temat miodu, będąca sumą światowego stanu badań, a także kilkudziesięcioletnich doświadczeń i pracy naukowej obojga autorów. Monografia, prócz dogłębnej analizy chemicznej i biologicznej samego produktu, kładzie duży nacisk na zastosowanie miodu jako jednego z podstawowych produktów wytwarzanych przez pszczoły, jego znaczenie i medyczne oddziaływanie, co jest szczególnie ważne dla przydatności dzieła. Wzrasta zainteresowanie społeczeństwa chorobami cywilizacyjnymi, a alternatywne metody leczenia, wspomagające terapie farmakologiczne, nabierają coraz większego znaczenia. Książka ta wychodzi naprzeciw oczekiwaniom z tym związanym.
Spis treści
Wprowadzenie
Rys historyczny
Powstawanie i pozyskiwanie miodu
Właściwości fizykochemiczne miodu
Skład chemiczny miodu
Składniki miodu szkodliwe dla zdrowia
Zagadnienia jakościowe
Mikrobiologia miodu
Krystalizacja i przechowywanie
Działanie miodu na drobnoustroje
Właściwości biologiczne
Proszę sprawdzić co jeszcze możecie Państwo u nas kupić
|