Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[nowa] Miód. Skład i właściwości biologiczne

19-01-2012, 15:16
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 28.90 zł     
Użytkownik pwrsa_pl
numer aukcji: 1999891525
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 13   
Koniec: 14-01-2012 14:13:05
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt:

tel: (22)[zasłonięte]429 24
lub (22)[zasłonięte]429 24
mail: [zasłonięte]@pwrsa.pl

Wysyłka:

Wysyłamy Pocztą Polską we wtorki i czwartki

Za pobraniem wysyłamy jedynie osobom z minimum jedną czerwoną gwiazdką

Uwaga: Koszt wysyłki skalkulowany dla jednej książki. Przy zakupie kilku prosimy o kontakt w celu ustalenia całkowitego kosztu przesyłki

Bogdan Kędzia i Elżbieta Hołderna-Kędzia, Miód. Skład i właściwości biologiczne

Książka jest nowa
Wydawnictwo: PW Rzeczpospolita SA
Rok wydania: 2008
Stron: 328 Cena z okładki: 58 zł

Miód. Skład i właściwości biologiczne

Autorami publikacji są pracownicy naukowi Instytutu Roślin i Przetworów Zielarskich w Poznaniu. Po raz pierwszy w historii europejskiego piśmiennictwa pszczelniczego przygotowano tak kompletną i wyczerpującą monografię naukową na temat miodu, będąca sumą światowego stanu badań, a także kilkudziesięcioletnich doświadczeń i pracy naukowej obojga autorów. Monografia, prócz dogłębnej analizy chemicznej i biologicznej samego produktu, kładzie duży nacisk na zastosowanie miodu jako jednego z podstawowych produktów wytwarzanych przez pszczoły, jego znaczenie i medyczne oddziaływanie, co jest szczególnie ważne dla przydatności dzieła. Wzrasta zainteresowanie społeczeństwa chorobami cywilizacyjnymi, a alternatywne metody leczenia, wspomagające terapie farmakologiczne, nabierają coraz większego znaczenia. Książka ta wychodzi naprzeciw oczekiwaniom z tym związanym.

Spis treści

Wprowadzenie
Rys historyczny
Powstawanie i pozyskiwanie miodu
Właściwości fizykochemiczne miodu
Skład chemiczny miodu
Składniki miodu szkodliwe dla zdrowia
Zagadnienia jakościowe
Mikrobiologia miodu
Krystalizacja i przechowywanie
Działanie miodu na drobnoustroje
Właściwości biologiczne


Proszę sprawdzić co jeszcze możecie Państwo u nas kupić