Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KO] Tofu w proszku Hontofu 85g TYLKO U NAS!

21-03-2012, 12:26
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 16.95 zł      Najwyzsza cena licytacji: 16.95 zł     
Użytkownik greenet
numer aukcji: 2196460271
Miejscowość Rzgów k/Łodzi
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 32   
Koniec: 19-03-2012 19:44:55
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE:
Produkty do sushi
Sosy
Octy
Owoce i warzywa
Grzyby
Ryż
Makaron
Mąka i chleb
Przyprawy
Cukier
Oleje i tłuszcze
Słodycze i przekąski
Herbata
Napoje
Produkty wegetarianskie
Dania gotowe
Inne produkty spożywcze

PRZYBORY KUCHENNE:
Woki i patelnie
Noże i tasaki
Naczynia i ceramika
Inne przybory kuchenne

KSIĄŻKI:
Książki kucharskie orientalne

Tofu w proszku Hontofu
HOUSE FOODS 85g

TYLKO U NAS! NR.1 W JAPONII!


Popularne w Japonii tofu w proszku (jap. Hontofu) produkcji japońskiego potentata firmy House Foods. Bardzo wygodne do przechowywania i do zabrania na wyjazdy. Umożliwia szybkie przygotowanie mleka sojowego, puddingu tofu lub tofu w kostce. Z jednego opakowania uzyskujemy ok. 750g tofu. Skład: soja, tapioka, maltodekstryna, regulator kwasowości E575, laktoza, środek rozdzielający (węglan magnezu), olej palmowy, estry sacharozy i kwasów tłuszczowych, wosk z otrębów ryżowych, emulgator (lecytyna sojowa). Produkcja: Japonia.

Przygotowanie:
1. Do dużego garnka wlewamy 650ml wody (trochę ponad 2,5 szklanki), wsypujemy TOFU MIX (duża paczka w folii) i mieszamy dokładnie do rozpuszczenia (do mieszania najlepiej użyć trzepaczkę do białka). Zagotowujemy na dużym ogniu cały czas mieszając, zmniejszamy ogień i gotujemy 3-4 minuty. Zdejmujemy z ognia.
2. O razu dodajemy koagulant (mała torebka) i szybko mieszamy. Przelewamy cała miksturę do prostokątnego naczynia (lub kliku mniejszych naczyń np. pojemnik po margarynie, pojemnik do przechowywania żywności etc.) i przykrywamy folią.
3. Mieszankę zostawiamy do przestygnięcia w temperaturze pokojowej ok. 20 min (tofu musi być już stężałe).
4. Przekładamy stężałe tofu do dużej miski z zimną wodą. Po schłodzeniu wyjmujemy gotowe tofu.
5. Jeżeli chcemy uzyskać mleko sojowe wykonujemy tylko punkt 1.
6. Aby uzyskać „tofu pudding” (jap. Tofu Fa) należy zwiększyć ilość użytej wody do 1200ml (4 3/4 szklanki wody), wykonać punkt 1 i punkt 2 a następnie wychłodzić uzyskaną mieszankę w temperaturze pokojowej przez 40-50 min. Tofu pudding gotowy.

WAGA PRZEDMIOTU: 120g

UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.

ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży. 

 

Zobacz inne nasze aukcje