Sos z chili i bobu (Toban Djan) zwany także sosem Hot Bean renomowanego producenta z Hongkongu firmy LEE KUM KEE. Bardzo ważny składnik kuchni syczuańskiej, używany do dań stir-fry a także jako dip. Skład: solone papryczki chili (48%), woda, fermentowana pasta sojowa (woda, sól, soja, pszenica), fermentowana pasta z bobu 9% (bób, woda, sól, pszenica), cukier, czosnek 3%, skrobia kukurydziana modyfikowana, chili w proszku, olej sojowy, regulator kwasowości (kwas mlekowy), wzmacniacze smaku (E631, E627). Produkcja: Chiny.
MA PO TOFU Składniki: 120g mielonej wieprzowiny lub wołowiny 1 łyżeczka czosnku, posiekanego 2 i 1/2 łyżki sosu z chili i bobu 1 paczka (350g) tofu zwartego 3 łyżki wody
Przygotowanie: 1. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić mielone mięso, smażyć mieszając 1/2 minuty. 2. Dodać czosnek, sos z chili i bobu, tofu i wodę, delikatnie wymieszać (żeby nie rozkruszyć tofu), dusić 1-2 minuty. Danie gotowe.
WAGA PRZEDMIOTU: 590g
UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.
ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży.
|