Specjalny sos ostrygowy do przygotowania zdrowego, smacznego i bardzo szybkiego w wykonaniu dania na woku metodą stir-fry. Poniżej przepis na danie z kurczaka, ale możemy także użyć wieprzowiny, wołowiny (cieniutko pokrojonej), ryby, krewetek etc., możemy także użyc dowolnych, ulubionych warzyw. Skład: syrop fruktozowy, sos sojowy (woda, soja, sól, mąka pszenna), pasta sojowa (woda, soja, ryż, sól, drożdże, kwas mlekowy, alkohol, kiełki soi), sok jabłkowy, sól, mąka kukurydziana, mirin (wino ryżowe, syrop fruktozowy, cukier, woda, ekstrakt z drożdży, kwas mlekowy, sól), sok z imbiru, ocet, proszek ostrygowy (ostrygi, dekstryna, sól, cukier, sos sojowy), ekstrakt z drożdży, papryka w proszku, czosnek w proszku. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Produkcja: USA.
Kurczak stir-fry w sosie ostrygowym
Składniki: 500g piersi kurczaka, pociętej w paseczki 2 marchewki, pocięte ukośnie w cienkie plasterki 1 średnia cebula, pocięta w półplasterki 500g brokułów, podzielonych na różyczki 1/2 szklanki sosu ostrygowego stri-fry 2 łyżki oleju do smażenia
Przygotowanie: 1. W woku rozgrzać 1 łyżkę oleju. Wrzucić kurczaka, smażyć mieszając aż do przyrumienienia. Przełożyć na talerz. 2. Ponownie rozgrzać w woku 1 łyżkę oleju, wrzucić marchewkę, cebulę i brokuły, smażyć mieszając 3 min - warzywa powinny być lekko chrupkie. 3. Dodać sos stir-fry ostrygowy i kurczaka, dobrze wymieszać, smażyć krótko aż wszytko się podgrzeje. Serwować z ryżem.
WAGA PRZEDMIOTU: 660g
UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.
ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży.
|