Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KO] Sos sojowy UFC 750ml FILIPINY! SUPER CENA!

23-05-2012, 13:48
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 8.95 zł     
Użytkownik greenet
numer aukcji: 2339766955
Miejscowość Rzgów k/Łodzi
Wyświetleń: 18   
Koniec: 21-05-2012 13:32:40
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE:
Produkty do sushi
Sosy
Octy
Owoce i warzywa
Grzyby
Ryż
Makaron
Mąka i chleb
Przyprawy
Cukier
Oleje i tłuszcze
Słodycze i przekąski
Herbata
Napoje
Produkty wegetarianskie
Dania gotowe
Inne produkty spożywcze

PRZYBORY KUCHENNE:
Woki i patelnie
Noże i tasaki
Naczynia i ceramika
Inne przybory kuchenne

KSIĄŻKI:
Książki kucharskie orientalne

 Sos sojowy UFC 750ml

ORYGINALNY FILIPIŃSKI! SUPER CENA!


Na Filipinach sos sojowy (zwany Toyo) to podstawowa przyprawa obok sosu rybnego i cukru z trzciny cukrowej. Smak filipińskiego sosu sojowego wyróżnia się wśród innych delikatnym smakiem dostosowanym do filipińskiego podniebienia, zbliżonym do japońskiego sosu sojowego shoyu. Filipiński sos sojowy używa się do przyprawiania dań a także jako dip. Często sos sojowy jest mieszany z sokiem z limonki calamansi (nazwa takiej mieszanki to Toyomansi). Skład: ekstrakt z soi, woda, sól jodowana, konserwant (benzoesan sodu). Produkcja: Filipiny.

KURCZAK ADOBO (dla 2-3 osób)
Słynna filipińska potrawa, tak popularna jak u nas schabowy. Ma bardzo konkretny kwaśno-słony smak z nutka słodyczy. Za pierwszym razem danie nie wyszło mi za bardzo bo było za suche ale wprowadziłem kilka poprawek i teraz jest ekstra!

Składniki:
1/2 kg mięsa z kurczaka (może być cały kurczak lub same udka, nie stosować piersi)
1/2 szklanki wody

Marynata:
4 łyżki sosu sojowego filipińskiego
4 łyżki octu z trzciny cukrowej
1/2 główki czosnku, wyciśniętego
2-3 łyżki cukru brązowego*
2 listki laurowe
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
2 łyżki sosu All Purpose MANG TOMAS (opcjonalnie)

*w oryginalnym filipińskim przepisie nie stosuje się cukru jednak słono-kwaśny sos nie przełamany cukrem był dla mnie zbyt radykalny:)  

Przygotowanie:
1. Kurczaka pociąć w kawałki wielkości kęsa. Nie używać piersi kurczaka bo danie będzie za suche (wiem z autopsji:).
2. W garnku wymieszać kurczaka z marynatą i odstawić na 3 godziny.
3. Dolać wodę, zagotować składniki w garnku, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować 30 minut.
4. Zdjąć pokrywkę i gotować aż sos zgęstnieje (5-10 minut). Na koniec kawałki kurczaka powinny pływać w gęstym sosie (nie wyparowywać sosu całkowicie bo danie będzie za suche), jeżeli sosu jest za mało dodać trochę wody. Podawać z ryżem (najlepiej tajskim ryżem kleistym gotowanym na parze).

WAGA PRZEDMIOTU:
1390g


UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.

ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży. 

 

Zobacz inne nasze aukcje