Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KO] Sos rybny Pasta rybna Mam Nem 200ml

02-06-2014, 12:24
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 11.90 zł     
Użytkownik greenet
numer aukcji: 4267971076
Miejscowość Rzgów k/Łodzi
Wyświetleń: 11   
Koniec: 02-06-2014 12:15:01
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE:
Produkty do sushi
Sosy
Octy
Owoce i warzywa
Grzyby
Ryż
Makaron
Mąka i chleb
Przyprawy
Cukier
Oleje i tłuszcze
Słodycze i przekąski
Herbata
Napoje
Produkty wegetarianskie
Dania gotowe
Inne produkty spożywcze

PRZYBORY KUCHENNE:
Woki i patelnie
Noże i tasaki
Naczynia i ceramika
Inne przybory kuchenne

KSIĄŻKI:
Książki kucharskie orientalne

 Sos rybny Pasta rybna Mam Nem 200ml

"POTĘŻNY" SKŁADNIK DLA KONESERÓW!


Mam Nem to szczególny wietnamski sos
(popularny także w Tajlandii) produkowany z fermentowanej, zmielonej na pastę ryby. Pierwszy kontakt z tym sosem może być szokujący, intensywny, wręcz zabójczy rybi zapach, kolor i konsystencja przypominająca błoto, to może przerazić każdego. Sos ten wykorzystuję się głównie do przygotowania dipów, w których macza się dania grillowane i smażone (w szczególności smażoną rybę).

Każdy zaawansowany kucharz i koneser kuchni orientalnej powinien znać i stosować ten „potężny składnik” nadający sosom wyjątkowego „słodkiego, kwaśnego, słonego i intensywnego smaku”, który jest wymogiem idealnego azjatyckiego sosu. Skład: sos rybny, ryba gouramy, woda, wzmacniacz smaku (glutaminian sodu), konserwant (sorbinian potasu). Produkcja: Tajlandia.

WIETNAMSKI SOS DO MACZANIA (WIETNAMSKI DIP)
Sos ten używany jest w kuchni wietnamski jako dip do dań grillowanych i smażonej ryby. Można go używać do maczania w kuchni europejskiej ale dla niektórych jego smak może okazać się zbyt intensywny. Wiele osób, które zasmakowały w tym sosie twierdzi, że jest on „niebezpiecznie uzależniający”. Generalnie jest to znakomity sos do wszelkich dań grillowanych. Najlepszy efekt uzyskuje się przy zastosowaniu świeżego ananasa.

Składniki:
1 szklanka zmielonego ananasa
3 łyżki sosu Mam Nem
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili świeża lub marynowana, bez nasion
1 łyżka cukru
3 łyżki soku z cytryny lub limonki
1 1/2 łyżeczki octu ryżowego
3 łyżki sosu rybnego

Przygotowanie:
1. Nad miską, ścisnąć w ręku ananasa tak, żeby wycisnąć jak najwięcej soku, dodać wyciśnięty miąższ i wymieszać.

2. Nad miską z ananasem, sos Mam Nem przecisnąć łyżką przez drobne sitko, pozostałe na sicie większe cząstki odrzucić.

3. Czosnek wycisnąć lub rozgnieść w moździerzu, wymieszać na gładką pastę z cukrem i chili. Połączyć z ananasem, dodać sok z cytryny (lub limonki), ocet ryżowy, sos rybny. Wszystko dobrze wymieszać. Otrzymujemy 1 i 1/3 szklanki sosu.

WAGA PRZEDMIOTU: 650g

UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.

ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży. 

 

Zobacz inne nasze aukcje