Specjalny filipiński sos do pieczeni, szczególnie dobrze pasujący do pieczonego prosiaka ale nadaje się także do każdego innego pieczonego, smażonego i gotowanego mięsa. Podaje się go jako dodatek (jak u nas musztardę i chrzan). Ma bardzo ciekawy słodko-kwaśny smak i jest średnio pikantny. Zdecydowanie polecam! Skład: cukier, bułka tarta, chili, cebula, sól, ocet, czosnek, woda, przyprawy. Produkcja: Filipiny.
CHRUPIĄCY BOCZEK PO FILIPIŃSKU (Lechon Kawali) Znakomity chrupiący boczek smażony na głębokim oleju, podawany z filipińskim sosem do pieczeni. Można go też podawać z sosem MANG TOMAS lub sosem sojowym Toyomansi.
Składniki: 1/2 kg boczku wieprzowego (w jednym kawałku) 2 łyżeczki czarnego pieprzu w ziarnach 2-3 łyżki soli 2 listki laurowe filipiński sos do pieczeni olej do głębokiego smażenia
Przygotowanie: 1. W dużym garnku zagotować wodę, włożyć boczek (powinien być cały zakryty wodą). Dodać ziarna pieprzu i liście laurowe. Gotować aż mięso będzie miękkie. 2. Wyjąć boczek, osączyć dobrze z wody. Odłożyć do przestygnięcia. Kiedy mięso będzie już chłodne natrzeć je dobrze solą. 3. We woku lub na głębokiej patelni rozgrzać olej do głębokiego smażenia. Włożyć boczek i smażyć aż będzie cały usmażony i chrupiący. Wyjąć, pociąć na kawałki i podawać z sosem do pieczeni.
WAGA PRZEDMIOTU: 570g
UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.
ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży. |