Chiński sos do hot potu z regionu Chongqing, uważany za jeden z najlepszych sosów hot pot na rynu chińskim. Formuła tego sosu została opracowana w laboratorium firmy SANWU i znalazła wielkie uznanie wśród chińskich konsumentów, posiada ochronę patentową, w roku 1998, 2001, 2004, 2007, 2010 została wyróżniona znakiem „Chongqing famous trademark”. Sos firmy SANWU przygotowany z wyselekcjonowanych przypraw posiada wyjątkowy smak charakterystyczny dla regionu Chongqing, ostry, szczypiący, lekko słodkawy. Sos używa się do przygotowania dań typu hot pot ale można go także użyć jako sos do dań z woka i duszonych. Skład: łój wołowy, olej roślinny, tłuszcz piekarski, chili, fasola, pieprz cayenne, sól, czosnek, imbir, cukier, sezam, koper, pieprz, anyż gwiazdkowaty, galangal, przyprawy, wzmacniacze smaku (glutaminian sodu, rybonukleotydy disodowe). Produkcja: Chiny.
Sposób użycia: Opakowanie 300g dodać do 2-3 litrów wody, podgrzewać na stole w hot pocie, garnku do fondue lub woku. Po zagotowaniu dodać do sosu różne dodatki: cieniutko pocięte mięso, owoce morza, tofu, grzyby, warzywa etc. Ugotowane składniki biesiadujący przekładają sobie na talerzyki i spożywają najlepiej z dodatkiem kilku dipów (sos sojowy, sos chili, sos hoisin, sos śliwkowy etc.) i kilku dodatków (sałatki, pikle, makaron, ryż etc).
WAGA PRZEDMIOTU: 320g
UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.
ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży.
|