Oryginalny koreański sos Bulgogi (pisany także Pulgogi), przeznaczony do marynowania mięsa przed grillowaniem, smażeniem lub pieczeniem. Podstawowym mięsem do Pulgogi jest polędwica wołowa (Pulgogi znaczy po koreańsku grillowana wołowina) ale znakomicie nadaje się także do marynowania karkówki, piersi lub udek kurczaka i innych. Mięso z sosem Pulgogi ma ciekawy, słodkawy smak i szczególnie smakuje dzieciom. Skład: sos sojowy, cebula, czosnek, olej sezamowy, skrobia modyfikowana, ekstrakt z grzybów shitake, pieprz, kwas cytrynowy, barwnik: karmel alkaliczny, ekstrakt z drożdży, guma ksantanowa. Produkcja: Korea.
Przygotowanie potrawy: Mięso tniemy w steki (udka marynuje w całości), jeżeli jest to mięso wołowe lub wieprzowe dobrze jest je porządnie rozbić. Wkładamy steki do miski, dodajemy sosu Pulgogi i mieszamy. Jeżeli mięo nie jest dobrze pokryte marynatą dodajemy jeszcze trochę. Marynujemy przynajmniej 1 godzinę (najlepiej zamarynować mięso dzień wcześniej). Następie grillujemy lub smażymy na niewielkiej ilości oleju od czasu do czasu obracając na drugą stronę.
WAGA PRZEDMIOTU: 500g
UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.
ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży.
|