Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KO] Ryż kleisty wietnamski 1kg TYLKO U NAS! SUPER

21-03-2012, 11:58
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 11.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: 11.90 zł     
Użytkownik greenet
numer aukcji: 2197071469
Miejscowość Rzgów k/Łodzi
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 1    Wyświetleń: 28   
Koniec: 20-03-2012 10:23:22
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE:
Produkty do sushi
Sosy
Octy
Owoce i warzywa
Grzyby
Ryż
Makaron
Mąka i chleb
Przyprawy
Cukier
Oleje i tłuszcze
Słodycze i przekąski
Herbata
Napoje
Produkty wegetarianskie
Dania gotowe
Inne produkty spożywcze

PRZYBORY KUCHENNE:
Woki i patelnie
Noże i tasaki
Naczynia i ceramika
Inne przybory kuchenne

KSIĄŻKI:
Książki kucharskie orientalne

Ryż kleisty wietnamski 1kg

TYLKO UNAS! BARDZO SMACZNY! POLECAM!


Kleista odmiana kleistego ryżu krótkoziarnistego szczególnie popularna w Wietnamie. Oczywiście z daniami Chińskimi także świetnie smakuje. Przygotowuje się go gotując w wodzie (ryż/woda: 1: 1.5, gotowanie: 15 min) lub na parze. Ryż ten nadaje się też do robienia sushi. Mój ulubiony ryż. Skład: 100% ryż kleisty krótkoziarnisty. Produkcja: Wietnam.

Przygotowanie:
1. Wsypać ryż do garnka, kilkakrotnie przepłukać zimną wodą aż straci ona mleczny kolor. Zalać zimną wodą, kilka centymetrów ponad ryż. Odstawić na 6-12 godzin (najlepiej jest zrobić to wieczorem, dzień przed gotowaniem).
2. Osączyć ryż, przełożyć na czysta szmatkę (najlepsza jest specjalna tkanina do odciskania sera tzw. muślin, ale dobrze nadaje się tkanina tetrowa taka jak na pieluszki - ja pociąłem pieluszkę mojej córeczki na cztery części), zawinąć ryż, włożyć do bambusowego parownika (po bokach musi zostać trochę przestrzeni dla przepływu pary).
3. Do woka lub garnka (garnek musi mieć tą sama średnice co parownik) wlać kilka centymetrów wody, zagotować. Postawić parownik z ryżem (nie może dotykać wody w woku), przykryć wieczkiem, gotować na średnim ogniu 45 minut.
4. Zaraz po ugotowaniu przełożyć ze szmatki na talerz, szmatkę opłukać pod wodą. Gotowy do spożycia lub do przygotowania dania (szczególnie w deserach). Zimny ryż możemy położyć na talerzu i podgrzać na parze w parowniku.

WAGA PRZEDMIOTU: 1020g

UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.

ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży. 

 

Zobacz inne nasze aukcje