Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KO] Ryż do sushi SHINODE 1kg SUPER CENA!

22-06-2012, 6:05
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 8.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: 8.50 zł     
Użytkownik greenet
numer aukcji: 2418572632
Miejscowość Rzgów k/Łodzi
Zostało sztuk: 17    Licytowało: 6    Wyświetleń: 50   
Koniec: 27-06-2012 14:53:48
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE:
Produkty do sushi
Sosy
Octy
Owoce i warzywa
Grzyby
Ryż
Makaron
Mąka i chleb
Przyprawy
Cukier
Oleje i tłuszcze
Słodycze i przekąski
Herbata
Napoje
Produkty wegetarianskie
Dania gotowe
Inne produkty spożywcze

PRZYBORY KUCHENNE:
Woki i patelnie
Noże i tasaki
Naczynia i ceramika
Inne przybory kuchenne

KSIĄŻKI:
Książki kucharskie orientalne

Ryż do sushi SHINODE 1kg

SUPER JAKOŚĆ! SUPER CENA!


Ryż średnioziarnisty SHINODE to jedna z najpopularniejszych marek ryżu do przygotowania sushi. Znany i ceniony w całej Europie. Ryż SHINODE ma doskonały smak i najwyższą jakość Super Premium. Ryż SHINODE może być także używany jako ryż codziennego użytku, jedzony jako składnik i dodatek do japońskich i koreańskich dań. Skład: 100% ryż średnioziarnisty Super Premium odmiany Lotto.   

RYŻ DO SUSHI

Składniki:

1 szklanka ryżu do sushi SHINODE
1 1/4 szklanki wody

Zaprawa do ryżu:
6 łyżek octu ryżowego
2 łyżki cukru (słodkość można regulować według gustu od 2 do 4 łyżek)
1 łyżeczka soli
LUB
6 łyżek gotowej zaprawy do sushi (sushisu)

Przygotowanie:

  1. Ryż wsypać do garnka, przepłukać 4-5 razy wodą aż woda straci mleczny kolor (nie będzie idealnie czysta ale bardziej przejrzysta), wodę dokładnie odlać (można użyć sita). Wlać wodę (1 1/4 razy tyle co ryżu), odstawić ryż na 30-60min, żeby się namoczył (namaczanie nie jest konieczne ale wskazane). Zagotować ryż z wodą, zmniejszyć gaz do minimum. Przykryć garnek pokrywką i gotować 15 min.
  2. W czasie gdy gotuje się ryż przygotować zaprawę octową. W małym garnuszku wymieszać ocet, cukier i sól, podgrzać lekko na małym ogniu aż składniki się rozpuszczą. Odstawić do wystygnięcia.
  3. Po 15 min ryż powinien całkowicie wchłonąć wodę. Wyłączyć gaz i trzymać pod przykryciem jeszcze 10 min.
  4. Przesypać ryż do dużej miski, polać równomiernie zaprawą, wymieszać delikatnie drewnianą łopatką, tak żeby nie rozgnieść ziarenek ryżu. W czasie mieszania wskazane jest żeby wachlować ryż wachlarzem lub kartką, aby jak najszybciej go wychłodzić, dzięki temu ryż będzie miał idealną konsystencję. Wystudzony ryż jest gotowy do przygotowania sushi.

WAGA PRZEDMIOTU: 1010g

UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.

ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży. 

 

Zobacz inne nasze aukcje