Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KO] Ryż do sushi HARUKA 1kg SUPER JAKOŚĆ!

27-07-2014, 13:27
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 14.90 zł     
Użytkownik greenet
numer aukcji: 4432017516
Miejscowość Rzgów k/Łodzi
Wyświetleń: 20   
Koniec: 27-07-2014 13:15:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE:
Produkty do sushi
Sosy
Octy
Owoce i warzywa
Grzyby
Ryż
Makaron
Mąka i chleb
Przyprawy
Cukier
Oleje i tłuszcze
Słodycze i przekąski
Herbata
Napoje
Produkty wegetarianskie
Dania gotowe
Inne produkty spożywcze

PRZYBORY KUCHENNE:
Woki i patelnie
Noże i tasaki
Naczynia i ceramika
Inne przybory kuchenne

KSIĄŻKI:
Książki kucharskie orientalne

Ryż do sushi HARUKA 1kg

KRÓTKOZIARNISTY RYŻ NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI!


Ryż HARUKA to najwyższej jakości ryż krótkoziarnisty do sushi produkcji firmy JFC (producent ryżu NISHIKI). Ryż krótkoziarnisty HARUKA jest tradycyjnym japońskim ryżem krótkoziarnistym, przeznaczonym do przygotowania sushi. W kolebce sushi Japonii używa się praktycznie tylko ryżu krótkoziarnistego, w Europie preferowany jest ryż średnioziarnisty. Jeżeli chcecie spróbować sushi w oryginalnym japońskim wykonaniu ten ryż jest do tego idealny. Ryż ten można także stosować jako dodatek do dań japońskich. Skład: 100% nawyższej jakości ryż krótkozianisty. Produkcja: JFC Włochy.

PRZYGOTOWANIE RYŻU DO SUSHI (na 2 szklanki ryżu do sushi)
SKŁADNIKI:
1 szklanka ryżu do sushi
1 1/4 szklanki wody

Zaprawa do ryżu:
3 łyżki octu ryżowego
1/2 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
LUB
3 łyżki gotowej zaprawy do sushi (sushisu)

PRZYGOTOWANIE:
1. Ryż wsypać do garnka, przepłukać kilka razy wodą (aż woda straci mleczny kolor). Wlać wodę (1 1/4 razy tyle co ryżu), odstawić ryż na 30-60min, żeby się namoczył (namaczanie nie jest konieczne ale wskazane).
2. Zagotować ryż z wodą, zmniejszyć gaz do minimum. Przykryć garnek pokrywką i gotować 15 min.
3. W czasie gdy gotuje się ryż przygotować zaprawę octową. W małym garnuszku wymieszać ocet, cukier i sól, podgrzać lekko na małym ogniu aż składniki się rozpuszczą. Odstawić do wystygnięcia. 
4. Po 15 min ryż powinien całkowicie wchłonąć wodę. Wyłączyć gaz i trzymać pod przykryciem jeszcze 10 min.
5. Przesypać ryż do dużej miski, polać równomiernie zaprawą, wymieszać delikatnie drewnianą łopatką, tak żeby nie rozgnieść ziarenek ryżu. W czasie mieszania należy wachlować ryż wachlarzem lub kartką, aby jak najszybciej go wychłodzić, dzięki temu ryż będzie miał idealną konsystencję. Wystudzony ryż jest gotowy do przygotowania sushi.

WAGA PRZEDMIOTU: 1100g

UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.

ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży. 

 

Zobacz inne nasze aukcje