Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KO] Ryż brązowy do sushi YUME NISHIKI 1kg

19-05-2014, 0:31
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 19.50 zł     
Użytkownik greenet
numer aukcji: 4224797291
Miejscowość Rzgów k/Łodzi
Wyświetleń: 5   
Koniec: 19-05-2014 00:26:23
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE:
Produkty do sushi
Sosy
Octy
Owoce i warzywa
Grzyby
Ryż
Makaron
Mąka i chleb
Przyprawy
Cukier
Oleje i tłuszcze
Słodycze i przekąski
Herbata
Napoje
Produkty wegetarianskie
Dania gotowe
Inne produkty spożywcze

PRZYBORY KUCHENNE:
Woki i patelnie
Noże i tasaki
Naczynia i ceramika
Inne przybory kuchenne

KSIĄŻKI:
Książki kucharskie orientalne

Ryż japoński brązowy YUME NISHIKI 1kg

SUPER JAKOŚĆ! ZDROWY RYŻ DO SUSHI!


YUME NISHIKI to specjalna odmiana najlepszego japońskiego ryżu Koshihikari. Ryż ten jest uprawiany we Włoszech pod nadzorem japońskich specjalistów przy użyciu tradycyjnych japońskich metod uprawy. YUME NISHIKI Brown Rice to wersja brązowa z pełnymi otrębami. Dzięki pozostawieniu otrębów ryż ten zawiera duże ilości błonnika, witaminy B, witaminy E, wapnia i minerałów.

Brązowy ryż Koshihkari jest doskonałym, zdrowym dodatkiem do dań japońskim, świetnie nadaje sie także do wykonania zdrowego, razowego maki sushi (nie za bardzo nadaje się do nigiri sushi ponieważ za słabo się klei). Z 1 szklanki surowego ryżu otrzymujemy ok. 2,5 szklanki ugotowanego brązowego ryżu. Skład: 100% krótkoziarnisty ryż odmiany Koshihikari. Produkcja: JFC Włochy.

PRZYGOTOWANIE BRĄZOWEGO RYŻU DO SUSHI
(na 2,5 szklanki ryżu do sushi)

Składniki:
1 szklanka ryżu YUME NISHIKI brązowego
2 szklanki wody

Zaprawa do ryżu:
3 łyżki octu ryżowego
1/2 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
LUB
3 łyżki gotowej zaprawy do sushi (sushisu)

Przygotowanie:
1. Ryż wsypać do garnka zalać wodą (2 razy tyle co ryżu).
2. Zagotować ryż z wodą, zmniejszyć gaz do minimum. Przykryć garnek pokrywką i gotować 35 min.
3. W czasie gdy gotuje się ryż przygotować zaprawę octową. W małym garnuszku wymieszać ocet, cukier i sól, podgrzać lekko na małym ogniu aż składniki się rozpuszczą, odstawić do wystygnięcia. Możemy także uzyć gotowej zaprawy sushisu. 
4. Po 35 min ryż powinien całkowicie wchłonąć wodę. Wyłączyć gaz i trzymać pod przykryciem jeszcze 10 min.
5. Przesypać ryż do dużej miski, polać równomiernie zaprawą, wymieszać delikatnie drewnianą łopatką, tak żeby nie rozgnieść ziarenek ryżu. W czasie mieszania należy wachlować ryż wachlarzem lub kartką, aby jak najszybciej go wychłodzić, dzięki temu ryż będzie miał idealną konsystencję. Wystudzony ryż jest gotowy do przygotowania sushi.

WAGA PRZEDMIOTU:
1050g


UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.

ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży. 

 

Zobacz inne nasze aukcje