Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KO] Rukiew wodna liofilizowana Water Cress 150g

23-05-2012, 12:11
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: 9.90 zł     
Użytkownik greenet
numer aukcji: 2343249324
Miejscowość Rzgów k/Łodzi
Kupiono sztuk: 5    Licytowało: 1    Wyświetleń: 15   
Koniec: 18-05-2012 07:57:10
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE:
Produkty do sushi
Sosy
Octy
Owoce i warzywa
Grzyby
Ryż
Makaron
Mąka i chleb
Przyprawy
Cukier
Oleje i tłuszcze
Słodycze i przekąski
Herbata
Napoje
Produkty wegetarianskie
Dania gotowe
Inne produkty spożywcze

PRZYBORY KUCHENNE:
Woki i patelnie
Noże i tasaki
Naczynia i ceramika
Inne przybory kuchenne

KSIĄŻKI:
Książki kucharskie orientalne

 Rukiew wodna liofilizowana
Water Cress 150g

100% NATURALNA! SMACZNA I ZDROWA!


Rukiew wodna liofilizowana (nowoczesna metoda suszenia utrzymująca większość składników odżywczych świeżej rośliny), przed spożyciem należy ją namoczyć w wodzie. Rukiew wodna to szybko rosnąca wodna roślina, o jadalnych, pikantnych w smaku liściach (podobnym do rzodkwi). Jest jedną z najstarszych roślin liściastych spożywanych przez człowieka. Rukiew wodna zawiera spore ilości żelaza, wapnia i kwasu foliowego a także witaminę A i C. Zawiera także znaczące ilości antyoksy-dantów, wpływa korzystnie na układ trawienny. Rukiew jest znakomitym dodatkiem do zup oraz dań stir-fry. Skład: 100% rukiew wodna. Produkcja: Chiny.

KURCZAK STIR-FRY Z RUKWIĄ WODNĄ

Składniki:
400-500g piersi kurczaka, pociętej w paseczki
100g orzeszków ziemnych lub nerkowców, uprażonych
1 czerwona lub żółta papryka, pocięta w paseczki
1 cebula, pocięta w półplasterki
150g rukwi wodnej lub 1/3 paczki rukwi liofilizowanej (namoczonej)
2 łyżki oleju do smażenia

Sos:
3 łyżki sosu hoisin
2 łyżki sosu sojowego
3 ząbki czosnku, posiekane lub wyciśnięte
3cm korzenia imbiru, posiekanego
1 łyżka oleju sezamowego
2 łyżki octu ryżowego
2 łyżki wody

Przygotowanie:
1. Wymieszać składniki sosu. Na suchej patelni uprażyć orzechy. Rukiew liofilizowaną namoczyć.
2. W woku rozgrzać olej. Wrzucić kurczaka, paprykę i cebulę, smażyć mieszając aż kurczak będzie usmażony (ok. 3 min). Dodać sos, zagotować, dusić 1 minutę. Wyłączyć gaz, dodać rukiew, dobrze wymieszać. Serwować z gotowanym ryżem.

WAGA PRZEDMIOTU: 170g

UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.

ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży. 

 

Zobacz inne nasze aukcje