Pasta służąca do przygotowania słynnej tajskiej zupy ostro-kwaśnej Tom Yum renomowanego tajskiego producenta firmy COCK. Wystarczy rozmieszać ją z wodą lub z bulionem, dodać krewetki (tom yum goong), kurczaka (tom yum gai), rybę (tom yum pla) lub mieszankę owoców morza (tom yum thale), do tego ewentualnie (grzyby słomiane, boczniaki lub pieczarki), możemy też dorzucić świeżą kolendrę i zupa gotowa. Do zupy Tom Yum możemy także dodać mleko kokosowe (powstaje wtedy mniej znana zupa tom yum nam khon, której nie należy jednak mylić z zupą tom kha o mocnym aromacie galangalu - pasta tom kha także w naszej ofercie). Skład: Skład: olej sojowy, trawa cytrynowa, chili, sól, cebula, galangal, cukier, woda, sok cytrynowy, liście limonki (kaffir), wzmacniacz smaku (glutaminian sodu), barwnik (kapsyna), konserwant (benzoesan sodu). Produkcja: Tajlandia.
Przygotowanie: 1. Zagotować 3 szklanki (750ml) wody lub bulionu (polecam bulion). Dodać 2 łyżki pasty tom yum, dobrze rozmieszać. 2. Dodać krewetki i grzyby słomiane. Zupę podawać posypaną świeżą kolendrą. Opcja: zamiast krewetek możemy dodać pociętą pierś kurczaka, rybę lub owoce morza.
WAGA PRZEDMIOTU: 430g
UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.
ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży.
|