Sambal Badjak to indonezyjska gęsta pasta ze świeżych papryczek chilli smażonych na oleju o ciekawym ostrym i słodkawym smaku. Sambal Badjak stosuje się jako pikantny dodatek do dań (jak u nas chrzan albo musztardę), bardzo dobrze smakuje z daniami grillowanymi i jako składnik sosów. Bardzo dobrze komponuje się z jajecznicą! Indonezja przez wiele lat była holenderską kolonią i w ten sposób wiele dań i dodatków indonezyjskich przywędrowało do Holandii, KONINGSVOGEL to najpopularniejszy holenderski producent sambali. Skład: świeżo mielone chili (38%), mielona cebula, olej roślinny, sól, cukier, syrop, brązowy cukier, pasta z szalotek, bulion wołowy, wzmacniacz smaku (E621), pasta czosnkowa, czosnek w proszku, konserwanty (E202, E211, E260, E224). Produkcja: Holandia.
WAGA PRZEDMIOTU: 370g
UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.
ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży.
|