Gochujang (czyt. Go-czu-dżang) koreańska ostra pasta z chili. Bez tej pasty nie można sobie wyobrazić kuchni koreańskiej, zazwyczaj stosuje się ją jako składnik dania, bardzo często podaje się ją się też jako dodatek do dań (jak u nas np. musztardę). Bardzo ostra o specyficznym, ciekawym smaku. Świetny dodatek dla miłośników ostrych, orientalnych smaków, z nim każda kiełbaska czy kotlet smakuje po koreańsku. Poznałem ją podczas mojej wizyty w Korei w 2004 roku, przywiozłem z sobą 2 opakowania - starczyły na rok. Potem szukałem jej w Polsce ale bez skutku, ostatnio udało mi się jednak ją namierzyć i teraz jest dostępna w mojej ofercie. Pojemnik 500g starczy na kilka miesięcy. Polecam! Skład: syrop glukozowo-fruktozowy, woda, mąka pszenna, papryka w poszku, alkohol, czosnek, soja, cebula, ekstrakt z drożdży, regulator kwasowości E341. Produkcja: Korea.
WAGA PRZEDMIOTU: 550g
UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.
ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży.
|