Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KO] Ocet ryżowy MIZKAN 500ml JAPOŃSKI! DO SUSHI!

22-01-2014, 19:07
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 14.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł     
Użytkownik greenet
numer aukcji: 3873227692
Miejscowość Rzgów k/Łodzi
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 14   
Koniec: 20-01-2014 16:06:22
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE:
Produkty do sushi
Sosy
Octy
Owoce i warzywa
Grzyby
Ryż
Makaron
Mąka i chleb
Przyprawy
Cukier
Oleje i tłuszcze
Słodycze i przekąski
Herbata
Napoje
Produkty wegetarianskie
Dania gotowe
Inne produkty spożywcze

PRZYBORY KUCHENNE:
Woki i patelnie
Noże i tasaki
Naczynia i ceramika
Inne przybory kuchenne

KSIĄŻKI:
Książki kucharskie orientalne

Ocet ryżowo-zbożowy MIZKAN 500ml

OCET NR.1 W JAPONI! ORYGINALNY JAPOŃSKI! SUPER CENA!


Ocet ryżowo-zbożowy (jap. Kokumotsusu) renomowanej japońskiej firmy MIZKAN, najpopularniejszy ocet w Japoni. Ocet ryżowo-zbożowy to tańsza ale równie dobra alternatywa octu ryżowego. Niezbędny do zakwaszania ryżu do sushi. Kwasowość: 4,2%. Skład: ocet ryżowo-zbożowy uzyskany z ryżu, kukurydzy, pszenicy i sake. Produkcja: Japonia.

PRZYGOTOWANIE RYŻU DO SUSHI (na 2 szklanki ryżu do sushi)
SKŁADNIKI:
1 szklanka ryżu do sushi
1 1/4 szklanki wody

Zaprawa do ryżu:
6 łyżek octu ryżowego
2 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
LUB
6 łyżki gotowej zaprawy do sushi (sushisu)

PRZYGOTOWANIE:
1. Ryż wsypać do garnka, przepłukać kilka razy wodą (aż woda straci mleczny kolor). Wlać wodę (1 1/4 razy tyle co ryżu), odstawić ryż na 30-60min, żeby się namoczył (namaczanie nie jest konieczne ale wskazane).
2. Zagotować ryż z wodą, zmniejszyć gaz do minimum. Przykryć garnek pokrywką i gotować 15 min.
3. W czasie gdy gotuje się ryż przygotować zaprawę octową. W małym garnuszku wymieszać ocet, cukier i sól, podgrzać lekko na małym ogniu aż składniki się rozpuszczą. Odstawić do wystygnięcia. 
4. Po 15 min ryż powinien całkowicie wchłonąć wodę. Wyłączyć gaz i trzymać pod przykryciem jeszcze 10 min.
5. Przesypać ryż do dużej miski, polać równomiernie zaprawą, wymieszać delikatnie drewnianą łopatką, tak żeby nie rozgnieść ziarenek ryżu. W czasie mieszania należy wachlować ryż wachlarzem lub kartką, aby jak najszybciej go wychłodzić, dzięki temu ryż będzie miał idealną konsystencję. Wystudzony ryż jest gotowy do przygotowania sushi.

WAGA PRZEDMIOTU: 700g

UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.

ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży. 

 

Zobacz inne nasze aukcje