Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KO] Ocet ryżowy biały (do sushi) 600ml SUPER CENA

04-07-2012, 8:52
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 6.95 zł     
Użytkownik greenet
numer aukcji: 2459573395
Miejscowość Rzgów k/Łodzi
Zostało sztuk: 7    Wyświetleń: 4   
Koniec: 11-07-2012 14:00:43
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE:
Produkty do sushi
Sosy
Octy
Owoce i warzywa
Grzyby
Ryż
Makaron
Mąka i chleb
Przyprawy
Cukier
Oleje i tłuszcze
Słodycze i przekąski
Herbata
Napoje
Produkty wegetarianskie
Dania gotowe
Inne produkty spożywcze

PRZYBORY KUCHENNE:
Woki i patelnie
Noże i tasaki
Naczynia i ceramika
Inne przybory kuchenne

KSIĄŻKI:
Książki kucharskie orientalne

Ocet ryżowy biały (do sushi) 600ml

100% NATURLANE SKŁADNIKI SUPER CENA!


Niezbędny składnik do sushi (używa się go do zakwaszania ryżu). Ocet ryżowy jest także popularnym składnikiem wielu azjatyckich dań, szczególnie o smaku słodko-kwaśnym, stosuje się go także do marynowania warzyw takich jak papryka, imbir, ogórek. Skład: woda, ryż, cukier. Produkcja: Chiny.

PRZYGOTOWANIE RYŻU DO SUSHI (na 2 szklanki ryżu do sushi)
SKŁADNIKI:
1 szklanka ryżu do sushi
1 1/4 szklanki wody

Zaprawa do ryżu:
3 łyżki octu ryżowego
1/2 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
LUB
3 łyżki gotowej zaprawy do sushi (sushisu)

PRZYGOTOWANIE:
1. Ryż wsypać do garnka, przepłukać kilka razy wodą (aż woda straci mleczny kolor). Wlać wodę (1 1/4 razy tyle co ryżu), odstawić ryż na 30-60min, żeby się namoczył (namaczanie nie jest konieczne ale wskazane).
2. Zagotować ryż z wodą, zmniejszyć gaz do minimum. Przykryć garnek pokrywką i gotować 15 min.
3. W czasie gdy gotuje się ryż przygotować zaprawę octową. W małym garnuszku wymieszać ocet, cukier i sól, podgrzać lekko na małym ogniu aż składniki się rozpuszczą. Odstawić do wystygnięcia. 
4. Po 15 min ryż powinien całkowicie wchłonąć wodę. Wyłączyć gaz i trzymać pod przykryciem jeszcze 10 min.
5. Przesypać ryż do dużej miski, polać równomiernie zaprawą, wymieszać delikatnie drewnianą łopatką, tak żeby nie rozgnieść ziarenek ryżu. W czasie mieszania należy wachlować ryż wachlarzem lub kartką, aby jak najszybciej go wychłodzić, dzięki temu ryż będzie miał idealną konsystencję. Wystudzony ryż jest gotowy do przygotowania sushi.

WAGA PRZEDMIOTU: 1050g

UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.

ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży. 

 

Zobacz inne nasze aukcje