Specjalna mieszanka przypraw w całości (nie mielonych) przeznaczonych do przygotowania autentycznego, bardzo aromatycznego bulionu chińskiego. Bulion uzyskujemy poprzez gotowanie mięsa, kości i/lub warzyw z dodatkiem tej mieszanki przyprawowej. Możemy stosować różne mięsa a także same warzywa (wersja wegetariańska) w zależności o przeznaczenia i naszych upodobań. Bulion to podstawa chińskich dań, przeznaczony do zup, sosów i dań duszonych. Skład: anyż gwiazdkowaty, cynamon, imbir, koper włoski, pieprz. Produkcja: Chiny.
BULION WOŁOWY + GOTOWANA PRĘGA WOŁOWA Uzyskany bulion możemy użyć do przygotowania zup, sosów i dań duszonych, ugotowana pręga posolona i pocięta ukośnie w cienkie plastry znakomicie smakuje z sosem mięsnym, można ją też używać do kanapek, lub pociętą w paski jako dodatek do smażonego makaronu.
Składniki: 1/2 kg pręgi wołowej 1 mała garść przyprawy do bulionu chińskiego 1,5 litra wody
Przygotowanie: 1. Pręgę wkładamy do wody, wstawiamy na gaz, zagotowujemy. Zmniejszamy gaż do minumum. 2. Dodajemy przyprawy zawinięte w gazę (bardzo to ułatwia usunięcie przypraw z bulionu), przykrywamy i gotujemy 2-3 godz. Gotowe!
WAGA PRZEDMIOTU: 110g
UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.
ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży.
|