Marynata do pijanego kurczaka renomowanego producenta z Hongkongu firmy LEE KUM KEE. Pijany kurczak to słynne szanghajskie danie z kurczaka marynowanego w winie ryżowym serwowane na zimno (poniżej przepis). Skład: woda, wino ryżowe 25%, sos sojowy (woda, sól, soja, mąka pszenna), cukier, sól, wzmacniacze smaku (E621, E631, E627), regulator kwasowości (kwas mlekowy), przyprawy. Wyprodukowane w fabryce przetwarzającej sezam i orzeszki ziemne. Produkcja: Chiny.
PIJANY KURCZAK Składniki: 500g kurczaka (najlepiej ciemne mięso: udka, podudzia, skrzydełka) marynata do pijanego kurczaka
Przygotowanie: 1. Kurczaka wrzucić do wrzącej wody, gotować pod przykryciem aż będzie gotowy (ok. 10 minut). Przełożyć kurczaka do zimnej wody (najlepiej zmrożonej kilkoma kostkami lodu) i zostawić aż ostygnie. Wyjąć z wody osuszyć. 2. Pociąć kurczaka na duże kawałki, zalać marynatą (cały kurczak musi być zakryty), zostawić na 3 godziny lub dłużej (im dłużej kurczak przebywa w marynacie tym mocniejszy ma smak winny). Wyjąć z marynaty, pociąć na kawałki, serwować na zimno jako przystawkę lub jako samodzielne danie z lekką sałatką.
WAGA PRZEDMIOTU: 750g
UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.
ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży.
|