Makaron SHIRATAKI Kuro (czarny), zabarwiony na ciemno poprzez dodatek morskich alg. Makaron SHIRATAKI to wyjątkowy japoński produkt spożywczy dla osób pragnących ograniczyć ilość spożywanych kalorii. Jest to cienki, galaretowaty, przeźroczysty makaron uzyskiwany z japońskiej rośliny konjac (amorphophallus konjac), o praktycznie zerowej zawartości kalorii (tak naprawdę makaron zawiera ok 3% węglowodanów co daje ok. 12 kalorii na 100g ale w porównaniu do innych makaronów ilość tą praktycznie możemy zaniedbać). Składający się głównie z wody i błonnika makaron, stosowany jest głównie w zupach i potrawkach jako bardzo niskokaloryczny zamiennik tradycyjnego makaronu. SHIRATAKI nie ma praktycznie własnego smaku, przyjmuje smak sosu (zupy), w którym jest podawany. SHIRATAKI oznacza po japońsku „biały wodospad”, ponieważ w wersji podstawowej, bez dodatku alg, ma biały kolor. Skład: woda, suszony konjac (amorphophallus konjac), algi, środek wiążący: E526. Waga po osączeniu: 200g. Produkcja: Japonia.
PRZYGOTOWANIE: Wyjęty z paczki SHIRATAKI pachnie lekko rybą, nie należy się tym przejmować, gdyż zapach ten zniknie po gotowaniu. Przed dodaniem do dania należey SHIRATAKI wylać z opakowania na sitko i dobrze osączyć. Następnie zagotować wodę, wrzucić SHIRATAKI i gotować 3 minuty. Ponownie osączyć i dodawać do dania.
WAGA PRZEDMIOTU: 440g
UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.
ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży.
|