Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KO] KOMBU Konbu wodorosty morskie 113g SUPER CENA

22-01-2014, 19:03
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 9.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł     
Użytkownik greenet
numer aukcji: 3868144311
Miejscowość Rzgów k/Łodzi
Kupiono sztuk: 4    Licytowało: 2    Wyświetleń: 25   
Koniec: 18-01-2014 21:08:10
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE:
Produkty do sushi
Sosy
Octy
Owoce i warzywa
Grzyby
Ryż
Makaron
Mąka i chleb
Przyprawy
Cukier
Oleje i tłuszcze
Słodycze i przekąski
Herbata
Napoje
Produkty wegetarianskie
Dania gotowe
Inne produkty spożywcze

PRZYBORY KUCHENNE:
Woki i patelnie
Noże i tasaki
Naczynia i ceramika
Inne przybory kuchenne

KSIĄŻKI:
Książki kucharskie orientalne

KOMBU wodorosty morskie 113g
ORYGINALNE OPAKOWANIE!

100% NATURALNE! SUPER CENA!


Kombu (Laminaria japonica) to jadalna odmiana morskich wodorostów o długich liściach. Kombu uprawia się na szeroką skalę w Japonii i Korei, jest naturalnym źródłem glutaminianu sodu (przed wynalezieniem produkcji syntetycznej był głównym źródłem MSG) dodającym potrawom smaku umami (jeden z 5 wyczuwanych przez człowieka smaków, tzw. smak mięsny lub aminokwasowy, najwyżej ceniony smak w kuchni japońskiej i chińskiej). Wraz z katsuobushi (płatki bonito), kombu jest podstawowym składnikiem japońskich bulionów dashi będących podstawą japońskiej diety. Kombu używa się także w kuchnia koreańskiej (nazwa koreańska: dashima). Wysokiej jakości suszone Kombu jest zawsze pokryte białym nalotem, jest to sól morska pojawiająca się na liściach podczas suszenia. Produkty w oryginalnym firmowym opakowaniu. Skład: 100% suszone wodorosty kombu. Produkcja: Chiny.

KOMBU DASHI
Bulion wykonany z samych wodorostów kombu. Jest bardzo lekki, delikatny w smaku, używa się go głównie do dań duszonych, także zup miso w wersji wegetariańskiej.

Składniki:
10cm liścia kombu
4 szklanki wody (ok. 1000ml)

Przygotowanie:
1. Kombu wkładamy do garnka z 4 szklankami zimnej wody, zostawimy na 20-30 min. 2. Wstawiamy na średni ogień, tuż przed zagotowaniem wyjmujemy kombu. Tak przygotowany bulion możemy przechowywać w lodówce do 2 dni, lub zamrozić i przechowywać w tej postaci do 3 miesięcy.

Zobacz artykuł z przepisami: DASHI - japońskie buliony

WAGA PRZEDMIOTU: 135g

UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.

ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży. 

 

Zobacz inne nasze aukcje