Popularny słodkawy japoński sos stosowany jako marynata a także jako składnik dań. Świetna marynata do kurczaka, wołowiny, ryb itp., którą możemy także wykorzystać do codziennych posiłków. Mięso marynowane w tym sosie znakomicie nadaje się na grilla. Skład: syrop kukurydziany, sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), woda, sos sojowy tamari (woda, soja, sól, alkohol, pszenica), mąka kukurydziana, sól, ocet. Produkcja: USA.
Przygotowanie potrawy: Mięso tniemy w steki (udka marynuje w całości), jeżeli jest to mięso wołowe lub wieprzowe dobrze jest je porządnie rozbić. Wkładamy steki do miski, dodajemy sos Teriyaki i mieszamy. Jeżeli mięo nie jest dobrze pokryte marynatą dodajemy jeszcze trochę. Marynujemy przynajmniej 1 godzinę (najlepiej zamarynować mięso dzień wcześniej). Następie grillujemy lub smażymy na niewielkiej ilości oleju od czasu do czasu obracając na drugą stronę.
WAGA PRZEDMIOTU: 700g
UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.
ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży.
|