Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KO] Indyjska pasta curry Biryani PATAK's 283g

22-01-2014, 19:03
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 17.90 zł     
Użytkownik greenet
numer aukcji: 3868144469
Miejscowość Rzgów k/Łodzi
Wyświetleń: 12   
Koniec: 18-01-2014 21:08:16
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE:
Produkty do sushi
Sosy
Octy
Owoce i warzywa
Grzyby
Ryż
Makaron
Mąka i chleb
Przyprawy
Cukier
Oleje i tłuszcze
Słodycze i przekąski
Herbata
Napoje
Produkty wegetarianskie
Dania gotowe
Inne produkty spożywcze

PRZYBORY KUCHENNE:
Woki i patelnie
Noże i tasaki
Naczynia i ceramika
Inne przybory kuchenne

KSIĄŻKI:
Książki kucharskie orientalne

Indyjska pasta curry Biryani
PATAK's 283g

100% NATURALNE SKŁADNIKI! NAJWYŻSZA JAKOŚĆ!


Curry Biryani
, w odróżnieniu od większości dań curry w głębokim sosie, jest suchym daniem z ryżu z dodatkiem przypraw i mięsa lub warzyw – taka indyjska paella. Curry Biryani jest tradycyjnie przygotowywane w piecu ale przy pomocy pasty curry Biryani PATAK'S można w łatwy sposób przygotować znakomite danie na patelni lub w piekarniku. Skład: woda, olej roślinny, kolendra, kmin rzymski, imbir, sól, przyprawy (zawiera gorczycę), regulator kwasowości (kwas octowy, kwas cytrynowy), kurkuma, chili, czosnek. Produkcja: UK.

NAWABI BIRYANI (dla 4 osób)

Pyszne curry Biryani, którego nazwa pochodzi od nazwiska królewskiego kucharza z Hyderabad.

Składniki:
300g ryżu basmati (lub jaśminowego)
2 łyżki oleju do smażenia
1 duża cebula, pocięta w piórka
125g niesolonych orzechów (mieszanka), posiekanych
25g rodzynek
1 łyżka wiórków kokosowych
3 łyżki pasty curry Biryani
400ml wrzątku

Przygotowanie:

1. Przepłukać ryż woda kilka razy, zalać wodą i namaczać 30 minut.
2. Rozgrzać olej na patelni, dodać cebulę i smażyć do zarumienienia.
3. Dodać namoczony, odsączony ryż i wymieszać delikatnie tak żeby ziarna ryżu pokryły się olejem.
4. Dodać połowę orzechów, rodzynki, wiórki kokosowe i smażyć delikatnie mieszając przez 2-3 minuty.
5. Dodać pastę curry Biryani i wrzątek, wymieszać, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i przykryć pokrywką. Gotować 15-20 minut aż woda wchłonie się w ryż. Wyłączyć gaz i trzymać pod przykryciem 5 minut.
6. Delikatnie spulchnić ryć przy pomocy widelca i posypać resztą posiekanych orzechów.

WAGA PRZEDMIOTU: 500g

UWAGA! Po zakupie koniecznie wybierz formę dostawy i płatności! Następnie dokonaj płatności (chyba, że wybrałeś "Płatność przy odbiorze"). Pozwoli nam to szybko i sprawnie przygotować i wysłać do ciebie twoje zakupy.

ANULOWANIE ZAMÓWIENIA Jeżeli w ciągu 7 dni od zamówienia nie wybierzesz formy dostawy i płatności oraz w ciągu 14 dni od zamówienia nie dokonasz płatności umożliwiającej nam zrealizowanie wysyłki, twoje zamówienie zostanie anulowane i zgłoszone do Allegro w celu zwrotu prowizji od sprzedaży. 

 

Zobacz inne nasze aukcje