Receptura zaprawy do ryżu Mizkan jest bardzo nowoczesna. Wynikiem jest tańszy produkt o lepszym smaku, który uzyskano przez dodatek aminokwasów podnoszących smakowitość ryżu (w tradycji japońskiej, aby polepszyć smak ryżu dodawano do jego gotowania glony Konbu, z których uwalniały się aminokwasy). Smak zaprawy jest słodko-kwaśny, aromat łagodny octowy, aromat wina ryżowego niewyczuwalny.
Stosowanie:
Producent zaleca stosować 2 łyżki zaprawy (30ml) na 2 szklanki ugotowanego
ryżu (ok.500ml) co odpowiada 1 szklance surowego ryżu.
Ponadto proponuje użycie zaprawy do sporządzenia dressingu do sałat poprzez
wymieszanie jej z olejem w dowolnej proporcji.
WAGA DO WYSYŁKI: 0,70kg
Indeks: J0180
Nazwa magazynowa: Zaprawa do ryżu Sushisu Mizkan 355ml
Nazwa oryginalna: Sushi Seasoning
Producent: Mizkan, USA
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,70kg
Skład: syrop glukozowo-fruktozowy, ocet destylowany, woda, sól, ocet ryżowy, cukier brązowy, glutaminian sodu, guanylan sodu, inozynian sodu. Kwasowość 3,5%.
Termin przydatności do spożycia: 17.08.2012
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.
Polecane produkty: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|