|
WOK ze stali węglowej [typ mandaryński].
Takie woki można najczęściej zobaczyć w chińskich restauracjach gdzie najbardziej liczy się czas przygotowania potrawy. Dzięki długiej rączce z drewnianym uchwytem bardzo łatwo podrzuca się w nim produkty. Pozwala na bardzo wydajną obróbkę cieplną smażonych składników.
|
|
Jest przystosowany do używania tylko na kuchenkach i palnikach gazowych.
Nie nadaje się do używania na kuchniach elektrycznych i indukcyjnych.
|
|
WAŻNE
Przed pierwszym użyciem należy WOK odpowiednio przygotować, aby uniknąć przywierania przyrządzanych potraw w trakcie smażenia. Umyć WOK ręcznie, z użyciem niewielkiej ilości płynu do mycia naczyń, następnie wypalać na bardzo dużym płomieniu, aż całkowicie zniknie warstwa pokrywająca blachę. W trakcie tego procesu WOK zacznie dymić. BARDZO WAŻNE jest aby pomieszczenie, w którym przeprowadzane jest wypalanie, było dobrze wentylowane! W momencie gdy dymienie ustanie, wyłączyć gaz , pozostawić WOK do ostygnięcia, a następnie umyć go ręcznie, samą wodą, bez użycia detergentu i wytrzeć do sucha. Zawsze myć ręcznie unikając myjących substancji ściernych. Jeśli pojawią się plamki rdzy, zetrzeć sztywną szczotką i natłuścić olejem roślinnym.
|
|
Wołowina Smażona z ryżem i warzywami
|
Składniki
- 0,5 kg polędwicy wołowej z cienką warstwą tłuszczu
- 2 duże marchewki
- 2 białe duże cebule
- 1 papryka
- 2 średnie pieczarki
- 1 duża główka czosnku
- 1 szklanka umytych, drobnych główek brokułu
- ½ łyżeczki oleju z orzeszków ziemnych
- ¼ szklanki sosu z ostryg
- ½ łyżeczki oleju sezamowego
- ½ szklanki prażonych orzeszków ziemnych
- 6 łyżek sosu Worchester
- 1 łyżeczka soli morskiej
- ¼ łyżeczki sosu tabasco
- 10 łyżeczek oleju rzepakowego
|
|
Sposób przyrządzenia
Mięso pokroić w cienkie paski około 10cm długości. Marynować plasterki wołowiny w sosie Worchester, soli morskiej, 2 łyżkach oleju rzepakowego i sosie Tabasco przez 30 minut. W tym czasie można przygotowywać warzywa.
Warzywa umyć i pokroić w cienkie paski, czosnek posiekać drobno.
Rozgrzać wok do wysokiej temperatury , dodać 4 łyżki oleju rzepakowego , poczekać aż się nagrzeje. Następnie powoli dodawać paski mięsa , krótko mieszać i smażyć aż kawałki będą ładne i brązowe. Zdjąć wok z ognia, wyjąć podsmażone mięso i dodać 4 łyżki oleju, pozostawić do rozgrzania, następnie dodać warzywa, krótko wymieszać i pozostawić do wysmażenia. Po 4 minutach zdjąć wok z ognia, wyjąć warzywa . Ponownie podgrzać wok do wysokiej temperatury, dodać prażone orzeszki ziemne, następnie dodać usmażone paski mięsa, usmażone warzywa i wymieszać. Dodać olej arachidowy, olej sezamowy i sos ostrygowy , ponownie wymieszać i wyłączyć ogień. Podawać na talerzu.
WAGA DO WYSYŁKI: 2,05 kg
|
Indeks: J76520
Nazwa magazynowa: Wok ze stali węglowej 30cm 20x1
Nazwa oryginalna:
Waga brutto (waga do wysyłki): 2,05 kg
Materiał: Stal węglowa
Producent: Jade Temple
|
|
Kraj pochodzenia: Chiny
|
|
Importer: Kuchnie Świata S.A.
|
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.
|
|
Polecane produkty:
|
|
Strona "o mnie"Wszystkie aukcje
|
PaneleAllegro.pl
|
|
|
|
|
|
| Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione! KUCHNIE ŚWIATA S.A. |
|
|
|