Serek zawiera bogate źródło pełnowartościowego białka oraz tłuszczów roślinnych. Ma to szczególne znaczenie dla wegetarian i wegan oraz w opartej głównie na niskobiałkowym ryżu i pozbawionej mleka kuchni azjatyckiej. Zawiera wiele witamin z grupy A i B. Składniki odpowiedzialne za sprawne funkcjonowanie układu nerwowego, wątroby, nerek i wpływają na obniżenie poziomu cukru we krwi. Tofu jest niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. To tradycyjny składnik potraw orientalnych, zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich.
Tofu soft (czyt. miękkie) ma bardzo delikatny smak i jedwabistą konsystencję, którą można porównać do bardzo dobrego kremu.
Ze względu na swoją delikatną konsystencję jest często spożywane jako deser, ale też można dodać do sałatek np. z drobno posiekaną dymką lub krewetkami.
Przepis na Mus czekoladowy z Tofu miękkim
Składniki:
- 300 g Tofu twarożek sojowy Morinaga Soft
- 300 g gorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Sposób wykonania:
Podgrzewając rozpuścić czekoladę. Zmiksować tofu mikserem. Kiedy tofu jest gładkie, dodać rozpuszczoną czekoladę i dokładnie wymieszać. Pod koniec mieszania dodać ekstrakt waniliowy. Mus podzielić na 6 porcji, przybrać wg uznania np.orzechami, bitą śmietaną i wstawić do lodówki na kilka godzin.
WAGA DO WYSYŁKI: 0,38kg
Indeks: J1105
Nazwa magazynowa: Tofu twarożek sojowy Morinaga Soft 349g.
Nazwa oryginalna: Tofu Morinaga Soft 349g.
Producent: U.S.A.
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,38kg
Skład: : woda, soja 10,3%, środki utwardzające: E575, E509
Termin przydatności do spożycia:minimum 1 miesiąc
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji. |
|
Polecane produkty: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|