Sos sojowy to niewątpliwie podstawowy produkt większości potraw w kuchni azjatyckiej.
Jest to składnik, bez którego większość społeczeństwa w Oriencie nie wyobraża sobie jedzenia. Sos fermentowany, wytwarzany z ziaren soi, pszenicy, wody i soli.
Na naszych aukcjach znajdziecie Państwo trzy rodzaje chińskiego sosu sojowego:
jasny, ciemy oraz grzybowy. Najczęstszą formą zastosowania powyższych sosów to doprawianie podczas smażenia na woku (technika stir-frying), czyli smażenia na gorącym oleju z ciągłym mieszaniem.
Ta aukcja dotyczy sosu sojowego grzybowego (sos sojowy wzbogacony o aromat grzybów). Nadaje się przede wszystkim do przyprawiania gotowych potraw. Stosowany również do dań krótko smażonych i gotowanych oraz potraw wegetariańskich. Jest świetnym składnikiem marynat. Wspaniale wzbogaca smak i aromat potrawy, nadając jej typowy posmak orientalny. Nasz produkt powstaje na podstawie tradycyjnej chińskiej receptury.
Pamiętajmy aby sos sojowy dodawać pod koniec gotowania, dzięki temu unikniemy przypalania potrawy.
Produkt należy przechowywać w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.
WAGA DO WYSYŁKI: 1,25kg
Indeks: A0112
Nazwa magazynowa: Sos sojowy grzybowy 623ml/750g.
Nazwa oryginalna: Mushroom soy sauce 623ml/750g.
Producent: Chiny
Waga brutto (waga do wysyłki): 1,25kg
Skład: woda, soja, mąka pszenna, sól, cukier, grzyby 3%, środek konserwujący E202
Termin przydatności do spożycia: 31.01.2013
Importer: Kuchnie Świata S.A.
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.
Polecane produkty: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|