Sos sojowy to niewątpliwie podstawowy produkt większości potraw w kuchni azjatyckiej. Jest to składnik, bez którego większość społeczeństwa w Oriencie nie wyobraża sobie jedzenia. Sos fermentowany, wytwarzany z ziaren soi, pszenicy, wody i soli. Na naszych aukcjach znajdziecie Państwo trzy rodzaje chińskiego sosu sojowego: jasny, ciemy oraz grzybowy. Najczęstszą formą zastosowania powyższych sosów to doprawianie podczas smażenia na woku (technika stir-frying), czyli smażenia na gorącym oleju z ciągłym mieszaniem.
Ta aukcja dotyczy sosu sojowego ciemnego, który jest zdecydowanie gęstszy niż jasny, ponieważ dłużej "dojrzewa" . Stosowany do gotowania, duszenia i marynowania mięs przede wszystkim wołowiny i wieprzowiny. Wspaniale wzbogaca smak i aromat potrawy, nadając jej typowy posmak orientalny. Nasz produkt powstaje na podstawie tradycyjnej chińskiej receptury. Pamiętajmy aby sos sojowy dodawać pod koniec gotowania, dzięki temu unikniemy przypalania potrawy.
Produkt należy przechowywać w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.
WAGA DO WYSYŁKI: 1,25kg
Indeks: A0111 Nazwa magazynowa: Sos sojowy ciemny 623ml/750g. Nazwa oryginalna: Soy sauce dark 623ml/750g. Producent: Chiny Waga brutto (waga do wysyłki): 1,25kg Skład: woda, soja 30%, mąka pszenna, sól, cukier, środek konserwujący E202 Termin przydatności do spożycia: 31.01.2013 Importer: Kuchnie Świata S.A.
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.
Polecane produkty:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|