Pad Thai to jedna z najpopularniejszych klasycznych tajskich dań. Oferowany na tej aukcji sos jest jej głównym składnikiem. Pad Thai to połączenie smażonego miękkiego makaronu ryżowego, orzeszków ziemnych, kruchych kiełków fasoli, czosnku, limonki, tofu, krewetek (dowolne mięso lub owoce morza) i sosu Pad Thai.
Przepis na danie Pad Thai dla 4 osób
Składniki:
375g Makaronu ryżowego Pad Thai
255g/170ml Sosu Pad Thai
200g Krewetek surowych obranych, przekrojone na pół (dowolne lubiane mięso lub owoce morza)
300g Tofu, pokrojone w małą kostkę
80g Szalotki, pokrojona w plastry
20g Czosnku, posiekanego
200g Kiełków fasoli
40g Orzeszków ziemnych
4 Jajka, rozbełtane
1 Limonka, pokrojona w ćwiartki
100ml Oleju roślinnego
Czas przygotowania: 15 minut
1. Na dużej patelni rozgrzewamy oleju roślinny, następnie wrzucamy posiekany czosnek i smażymy do delikatnego zarumienienia.
2. Dodaj krewetki (dowolne lubiane mięso lub owoce morza) i tofu, następnie smażymy mieszając. Do usmażonych krewetek i tofu dodaj makaron, jajka i sos Pad Thai. Mieszaj przez minutę. Następnie dodaj kiełki fasoli oraz szalotkę i dobrze wymieszaj. Wyłącz ogień.
3. Tuż przed podaniem dania Pad Thai przyozdabiamy orzeszkami ziemnymi i ćwiartką limonki na wierzchu potrawy.
WAGA DO WYSYŁKI: 0,44kg
Indeks: RT030
Nazwa magazynowa: Sos Pad Thai 255g/170ml Real Thai
Nazwa oryginalna: Pad Thai Sauce
Producent: Tajlandia.
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,44kg
Skład: Skład: cukier 32%, woda, syrop glukozowy, sól 7%, szalotka 7%, orzechy ziemne 4%, czosnek, substancja wzmacniająca smak: glutaminian sodu (E621), pieprz, rekulator kwasowości: kwas jabłkowy (E334), konserwant: benzoesan sodu (E211), barwnik: ekstrakt z papryki (E160c).
Termin przydatności do spożycia: 10.02.2013
Importer: Kuchnie Śwaita S. A.
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.
Polecane produkty: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|