Ryż Calrose Seijou
Ryż klejący do sushi typu Calrose (medium grain) wysokiej jakości (podobny do Nishiki), wyprodukowany w Kalifornii.
Po ugotowaniu ryż jest średnio- kleisty, pulchny, błyszczący i delikatny. Idealny do dań kuchni dalekowschodnich a zwłaszcza sushi.
Przed gotowaniem należy go myć w zimnej wodzie wymieniając ją 4 - 5 razy i ocierając ziarna o siebie.
Gotuje się stosunkowo szybko, 1 objętość ryżu wymaga 1 i 3/10 objętości wody, dla ryżu moczonego przez 30 minut - 1 objętość ryżu wymaga 1 objętości wody.
Ryż jest łatwy w przygotowaniu w porównaniu do innych odmian, ma dużą tolerancję w ilości dodawanej wody.
Ryż jest uznawany za nr 1 w USA, najpopularnieszy w barach sushi.
KUPUJECIE PAŃSTWO 100% JAKOŚCIOWO RYŻ W OPAKOWANIU 4 X 500g (2KG).
DODATKOWO W PREZENCIE DO KAŻDYCH ZAKUPIONYCH 2 KILOGRÓW DODAJEMY SŁOIK IMBIRU RÓZOWEGO 180g. GRATIS!!!
WAGA DO WYSYŁKI: 2,36kg
Indeks: J00320
Nazwa magazynowa: Ryż do sushi Calrose Seijou 4x500g (2kg)
Nazwa oryginalna: California Calrose Rice Seijou
Producent: Kalifornia, USA
Waga brutto (waga do wysyłki): 2,36kg
Skład: klejący ryż średnioziarnisty
Termin przydatności do spożycia: 31.12.2014
Dystrybutor: Kuchnie Świata S.A.
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.
Polecane produkty: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|