Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KŚ] Pasta Miso Okasan Hanamaruki 500g BIAŁA JASNA

04-07-2012, 8:54
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 17.70 zł     
Użytkownik kuchnieswiatasa
numer aukcji: 2439150202
Miejscowość Warszawa
Zostało sztuk: 10    Wyświetleń: 15   
Koniec: 06-07-2012 09:06:30
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha




Pasta Miso Okasan Hanamaruki 500g BIAŁA

Telefon dostępny od poniedziałku do piątku
w godzinach 11:00 - 14:00
+48 [zasłonięte] 012 094
e-mail: [zasłonięte]@sanechem.com.pl

Paczki wysyłamy w dni robocze do 24h po zaksięgowaniu należności na naszym koncie.

Wysyłka za pośrednictwem POCZTY POLSKIEJ oraz kuriera SIÓDEMKA.


NIEZALEŻNIE OD ILOŚCI ZAKUPIONYCH PRZEDMIOTÓW (RÓWINIEŻ Z INNYCH NASZYCH AUKCJI) PŁACISZ TYLKO ZA 1 USŁUGĘ TRANSPORTOWĄ!!!


Do każdej przesyłki należy doliczyć 500g wagi opakowania.

KOSZTY WYSYŁKI PACZKI
POCZTA POLSKA (D+1)
do 1kg11,00zł
od 1 do 2kg13,00zł
od 2 do 5kg14,50zł
od 5 do 10kg20,50zł
od 10 do 15kg25,00zł
od 15 do 20kg35,00zł
od 20 do 30kg43,00zł
PRZESYŁKA KURIERSKA
SIÓDEMKA (D+1)
od 0 do 30kg15,00zł

Raiffeisen Bank Polska S.A.
38 1750 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0090000 [zasłonięte] 132988

Prosimy o wpisanie w tytule przelewu: Nick Allegro oraz numery aukcji w których brali Państwo udział.

Przed dokonaniem zakupu prosimy o zapoznanie się z regulaminem naszych aukcji na stronie "O MNIE"


Pasta Miso biała (jasna) sojowo - ryżowa opak. 500g

Miso to tradycyjna gęsta pasta japońska produkowana ze sfermentowanego ryżu, pszenicy lub soi, z solą i drożdżami. Najbardziej tradycyjna odmiana miso sporządzana jest z soi. Najczęściej gęsta pasta używana jest do sosów, kiszonych (piklowanych) warzyw lub mięs, a także mieszana z dashi, tworząc misoshiru, najpopularniejszą zupę w Japonii. Zawiera żywe, wspomagające trawienie enzymy, ustala równowagę między złożonymi węglowodanami, niezbędnymi kwasami tłuszczowymi, białkiem, witaminami i substancjami mineralnymi. Miso poprawia jakość krwi i limfy oraz odtruwa organizm. Miso odgrywa ważną rolę zarówno w tradycyjnej kuchni japońskiej, jak i w nowoczesnym żywieniu. Tradycyjne Miso charakteryzuje się słonym smakiem. Istnieje jednak szeroka gama odmian miso, smak i aromat zależą od wielu czynników i składników użytych w czasie procesu fermentacji. Rozróżniamy miso słone, słodkawe, ziemiste, owocowe i pikantne.

Okasan w języku japońskim oznacza matka, a więc Miso Okasan jest to Miso Matki. Biała (jasna) pasta Miso o łagodnym, lekko słonym i słodkawym smaku używana jest do zup, gulaszów, marynat i sosów.

Sposób przygotowania:

Rozpuścić bulion dashi w gorącej wodzie poczym dodać pastę miso w takiej ilości aby otrzymany bulion był dostatecznie słony. Można podawać według uznania z: glonami Wakame, tofu, gotowanymi grzybami shitake, gotowaną rybą, krewetkami, małżami, szczypiorkiem, porem itp.. Pamiętaj, żeby nie gotować miso ponieważ straci swoje wartości odżywcze.


WAGA DO WYSYŁKI: 0,54kg

[KŚ] Pasta Miso Okasan Hanamaruki 500g BIAŁA JASNA


Indeks: J1350
Nazwa magazynowa: Miso Okasan Hanamaruki 500g/20
Nazwa oryginalna: Hanamaruki Okaasan Miso
Producent: Hanamaruki, Japonia.
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,54kg
Skład: Skład: soja, ryż, sól, sakekasu (ryż fermentowany).
Termin przydatności do spożycia: 30.11.2012


Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.

Polecane produkty: Panelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealledarmowe panele aukcyjne

Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione! KUCHNIE ŚWIATA S.A.