Pasta Miso biała (jasna) sojowo - ryżowa opak. 500g
Miso to tradycyjna gęsta pasta japońska produkowana ze sfermentowanego ryżu, pszenicy lub soi, z solą i drożdżami. Najbardziej tradycyjna odmiana miso sporządzana jest z soi. Najczęściej gęsta pasta używana jest do sosów, kiszonych (piklowanych) warzyw lub mięs, a także mieszana z dashi, tworząc misoshiru, najpopularniejszą zupę w Japonii. Zawiera żywe, wspomagające trawienie enzymy, ustala równowagę między złożonymi węglowodanami, niezbędnymi kwasami tłuszczowymi, białkiem, witaminami i substancjami mineralnymi. Miso poprawia jakość krwi i limfy oraz odtruwa organizm. Miso odgrywa ważną rolę zarówno w tradycyjnej kuchni japońskiej, jak i w nowoczesnym żywieniu. Tradycyjne Miso charakteryzuje się słonym smakiem. Istnieje jednak szeroka gama odmian miso, smak i aromat zależą od wielu czynników i składników użytych w czasie procesu fermentacji. Rozróżniamy miso słone, słodkawe, ziemiste, owocowe i pikantne.
Okasan w języku japońskim oznacza matka, a więc Miso Okasan jest to Miso Matki. Biała (jasna) pasta Miso o łagodnym, lekko słonym i słodkawym smaku używana jest do zup, gulaszów, marynat i sosów.
Sposób przygotowania:
Rozpuścić bulion dashi w gorącej wodzie poczym dodać pastę miso w takiej ilości aby otrzymany bulion był dostatecznie słony. Można podawać według uznania z: glonami Wakame, tofu, gotowanymi grzybami shitake, gotowaną rybą, krewetkami, małżami, szczypiorkiem, porem itp.. Pamiętaj, żeby nie gotować miso ponieważ straci swoje wartości odżywcze.
WAGA DO WYSYŁKI: 0,54kg
Indeks: J1350
Nazwa magazynowa: Miso Okasan Hanamaruki 500g/20
Nazwa oryginalna: Hanamaruki Okaasan Miso
Producent: Hanamaruki, Japonia.
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,54kg
Skład: Skład: soja, ryż, sól, sakekasu (ryż fermentowany).
Termin przydatności do spożycia: 31.08.2012
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.
Polecane produkty: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|