Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KŚ] Pasta Miso Marukome Dashi - IRI 750g BIAŁA

22-06-2012, 6:21
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 34.60 zł     
Użytkownik kuchnieswiatasa
numer aukcji: 2404663547
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 38   
Koniec: 21-06-2012 18:43:51
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha




Pasta Miso Marukome Dashi -IRI 750g BIAŁA

Telefon dostępny od poniedziałku do piątku
w godzinach 11:00 - 14:00
+48 [zasłonięte] 012 094
e-mail: [zasłonięte]@sanechem.com.pl

Paczki wysyłamy w dni robocze do 24h po zaksięgowaniu należności na naszym koncie.

Wysyłka za pośrednictwem POCZTY POLSKIEJ oraz kuriera K-EX.


NIEZALEŻNIE OD ILOŚCI ZAKUPIONYCH PRZEDMIOTÓW (RÓWINIEŻ Z INNYCH NASZYCH AUKCJI) PŁACISZ TYLKO ZA 1 USŁUGĘ TRANSPORTOWĄ!!!


Do każdej przesyłki należy doliczyć 500g wagi opakowania.

KOSZTY WYSYŁKI PACZKI
POCZTA POLSKA (D+1)
do 1kg11,00zł
od 1 do 2kg13,00zł
od 2 do 5kg14,50zł
od 5 do 10kg20,50zł
od 10 do 15kg25,00zł
od 15 do 20kg35,00zł
od 20 do 30kg43,00zł
PRZESYŁKA KURIERSKA
KOLPORTER EXPRESS (D+1)
od 0 do 30kg15,00zł

Raiffeisen Bank Polska S.A.
38 1750 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0090000 [zasłonięte] 132988

Prosimy o wpisanie w tytule przelewu: Nick Allegro oraz numery aukcji w których brali Państwo udział.

Przed dokonaniem zakupu prosimy o zapoznanie się z regulaminem naszych aukcji na stronie "O MNIE"


Pasta Miso biała (jasna) sojowo - ryżowa z dodatkiem bulionu Dashi i wodorostów 750g

Miso to tradycyjna gęsta pasta japońska produkowana ze sfermentowanego ryżu, pszenicy lub soi, z solą i drożdżami. Najbardziej tradycyjna odmiana miso sporządzana jest z soi. Najczęściej gęsta pasta używana jest do sosów, kiszonych (piklowanych) warzyw lub mięs, a także mieszana z dashi, tworząc misoshiru, najpopularniejszą zupę w Japonii. Zawiera żywe, wspomagające trawienie enzymy, ustala równowagę między złożonymi węglowodanami, niezbędnymi kwasami tłuszczowymi, białkiem, witaminami i substancjami mineralnymi. Miso poprawia jakość krwi i limfy oraz odtruwa organizm. Miso odgrywa ważną rolę zarówno w tradycyjnej kuchni japońskiej, jak i w nowoczesnym żywieniu. Tradycyjne Miso charakteryzuje się słonym smakiem. Istnieje jednak szeroka gama odmian miso, smak i aromat zależą od wielu czynników i składników użytych w czasie procesu fermentacji. Rozróżniamy miso słone, słodkawe, ziemiste, owocowe i pikantne.

Biała (jasna) pasta Miso o bardzo delikatnym słonym oraz słodkim posmaku z bulionem dashi i glonami konbu, używana jest do zup, gulaszów, marynat i sosów.

Sposób przygotowania:

Rozpuścić pastę miso w gorącej wodzie w takiej ilości aby otrzymany bulion był dostatecznie słony. Można podawać według uznania z: glonami Wakame, tofu, gotowanymi grzybami shitake, gotowaną rybą, krewetkami, małżami, szczypiorkiem, porem itp.. Pamiętaj, żeby nie gotować miso ponieważ straci swoje wartości odżywcze.


WAGA DO WYSYŁKI: 0,80kg

[KŚ] Pasta Miso Marukome Dashi - IRI 750g BIAŁA


Indeks: J1370
Nazwa magazynowa: Pasta Miso Marukome Dashi -IRI 750g BIAŁA/8
Nazwa oryginalna: Miso Marukome DashiIRI 750g
Producent: Japonia.
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,80kg
Skład: Skład: woda, soja, ryż, sól, alkohol, glutaminian sodu, ekstrakt z bonito, bonito w proszku, inozynian disodowy, guanylan disodowy, ekstrakt z wodorostów kelp. *Wartość odżywcza w 18g (1 łyżka): 30kcal, tłuszcz 1g, sód 830g, węglowodany 4g (w tym cukry 2g), białko 2g.
Termin przydatności do spożycia: 12.07.2012


Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.

Polecane produkty: Panelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealledarmowe panele aukcyjne

Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione! KUCHNIE ŚWIATA S.A.