Pasta Miso czerwona (ciemna) sojowo - ryżowa opak. 1kg
Miso to tradycyjna gęsta pasta japońska produkowana ze sfermentowanego ryżu, pszenicy lub soi, z solą i drożdżami. Najbardziej tradycyjna odmiana miso sporządzana jest z soi. Najczęściej gęsta pasta używana jest do sosów, kiszonych (piklowanych) warzyw lub mięs, a także mieszana z dashi, tworząc misoshiru, najpopularniejszą zupę w Japonii. Zawiera żywe, wspomagające trawienie enzymy, ustala równowagę między złożonymi węglowodanami, niezbędnymi kwasami tłuszczowymi, białkiem, witaminami i substancjami mineralnymi. Miso poprawia jakość krwi i limfy oraz odtruwa organizm. Miso odgrywa ważną rolę zarówno w tradycyjnej kuchni japońskiej, jak i w nowoczesnym żywieniu. Tradycyjne Miso charakteryzuje się słonym smakiem. Istnieje jednak szeroka gama odmian miso, smak i aromat zależą od wielu czynników i składników użytych w czasie procesu fermentacji. Rozróżniamy miso słone, słodkawe, ziemiste, owocowe i pikantne.
Czerwona (ciemna) pasta Miso o silnym, słonym smaku używana jest do zup, gulaszów, marynat i sosów.
Sposób przygotowania:
Rozpuścić bulion dashi w gorącej wodzie poczym dodać pastę miso w takiej ilości aby otrzymany bulion był dostatecznie słony. Można podawać według uznania z: glonami Wakame, tofu, gotowanymi grzybami shitake, gotowaną rybą, krewetkami, małżami, szczypiorkiem, porem itp.. Pamiętaj, żeby nie gotować miso ponieważ straci swoje wartości odżywcze.
WAGA DO WYSYŁKI: 1,04kg
Indeks: J1335 Nazwa magazynowa: Miso Aka Hanamaruki (ciemne) 1kg/10 Nazwa oryginalna: Hanamaruki Aka Miso Producent: Hanamaruki, Japonia. Waga brutto (waga do wysyłki): 1,04kg Skład: Skład: soja, ryż, sól, sakekasu (ryż fermentowany). Termin przydatności do spożycia: 31.12.2012
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.
Polecane produkty:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|