|
Tempura to potrawa kuchni japońskiej, która została zaczerpnięta z kuchni portugalskiej. To smażone w cieście owoce morza, warzywa czy kawałki miesa. Panierka tempurako to gotowa mieszanka składników potrzebna do przygotowania ciasta do tempury. Na 100g mieszanki należy użyć 160ml lodowatej wody i bardzo lekko wymieszać. W przygotowanym cieście zanurzyć warzywa, owoce morza bądź małe kawałki mięsa, następnie smażyć w głębokim tłuszczu (temp. ok. 180°C). Kiedy ciasto jest chrupiące, a składniki są miękkie, wyjmujemy kawałki tempury z oleju i układamy na ręczniku papierowym lub bibułce, w celu odsączenia tłuszczu.
WAGA DO WYSYŁKI: 1,04kg
Indeks: J1282
Nazwa magazynowa: Panierka Tempurako 1kg.
Nazwa oryginalna: Tempurako 1kg.
Producent: Japonia.
Waga brutto (waga do wysyłki): 1,04kg
Skład: mąka pszenna, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, proszek do pieczenia, (środki do pieczenia E450, E500, środki kwasowości E341, E327), modyfikowana skrobia, czosnek, cukier, sól, czarny pieprz
Termin przydatności do spożycia: 11.11.2012
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.
|
Polecane produkty:
|
|
Strona "o mnie"Wszystkie aukcje
|
PaneleAllegro.pl
|
|
|