Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KŚ] Makaron ryżowy 10mm Pad Thai 375g Real Thai

16-03-2015, 20:10
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 5.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 5.90 zł     
Użytkownik kuchnieswiatasa
numer aukcji: 5092846570
Miejscowość Warszawa
Kupiono sztuk: 11    Zostało sztuk: 189    Licytowało: 5    Wyświetleń: 87   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha




Makaron ryżowy 10mm Pad Thai 375g Real Thai


FB

Makaron ryżowy PAD THAI

Makaron ryżowy 10mm to cienkie, półprzezroczyste, szerokie wstążki wykonane z mąki ryżowej i wody. Ten zdrowy nie zawierający glutenu ani cholesterolu makaron używany jest do zup, smażonych potraw mięsnych oraz wszelkich sałatek. Makaron ryżowy wstążki występuje w następujących szerokościach 1mm, 3mm, 5mm, a nawet 10mm. Przeważnie węższy makaron stosowany jest to zup, szerszy zaś do potraw smażonych.


Makarony ryżowe, są o wiele mniej kaloryczne i zdrowsze niż nasze tradycyjne makarony z mąki pszennej.



Sposób przygotowania:

Moczyć w zimnej wodzie przez 8 - 10 minut, przed gotowaniem lub smażeniem należy go odsączyć, makaron gotujemy przez 2 minuty lub do momentu aż będzie miękki. Jeśli makaron nie zostanie poddany obróbce cieplnej zaraz po moczeniu, należy po odsączeniu przykryć go folią lub wypłukać w ciepłej wodzie, aby zapobiec sklejeniu się wstąrzek.



Przepis na tradycyjną potrawę tajlandzką PAD THAI:
- 200 g makaronu ryżowego REAL THAI (ok, 1/2 opakowania),
- 250 g wieprzowiny pokrojonej w paski,
- 2 łyżki oleju do woka,
- 100 g sosu Pad Thai,
- 2 jajka,
- 1 łyżka mleka,
- sól i pieprz,
- 100 g krewetek,
- 150 g kiełków fasoli,
- 2 łyżki orzeszków ziemnych.



Zagotuj 2 litry wody. Gotuj makaron ryżowy na wolnym ogniu przez 3 min, odsącz. Rozgrzej olej w woku. Dodaj wieprzowinę i smaż przez 2-3 min, aż się przyrumieni. Dodaj pastę przyprawową i smaż przez 3 min. Jajka ubij z mlekiem, dodaj sól i pieprz do smaku. Usmaż z nich omlet pozostaw do ostygnięcia i pokrój w paski. Drobno posiekaj orzechy. Przelej kiełki fasoli wrzącą wodą i odsącz. Wymieszaj omlet, krewetki, orzechy i kiełki z wieprzowiną i podgrzewaj przez 1 min. Podziel makaron na dwie porcje i wymieszaj z wieprzowiną. Doskonałe ze smażoną chińską kapustą pak choi.


WAGA DO WYSYŁKI: 0,45kg

[KŚ] Makaron ryżowy 10mm Pad Thai 375g Real Thai


Indeks: RT1060
Nazwa magazynowa: Makaron ryżowy 10mm Pad Thai 375g Real Thai
Nazwa oryginalna: Rice Stick Pad Thai Noodles


Producent: Tajlandia


Waga brutto (waga do wysyłki): 0,45kg
Skład: mąka ryżowa 90%, woda 10%
Termin przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy
Importer: Kuchnie Świata S.A.


Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.

Polecane produkty: Panelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealledarmowe panele aukcyjne

Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione! KUCHNIE ŚWIATA S.A.