Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KŚ] Japoński makaron pszenny Udon 453g A+

17-01-2012, 4:50
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Użytkownik kuchnieswiatasa
numer aukcji: 2032508403
Miejscowość Warszawa
Kupiono sztuk: 1    Wyświetleń: 38   
Koniec: 16-01-2012 12:37:56

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha




Japoński makaron pszenny Udon 453g A+

Telefon dostępny od poniedziałku do piątku
w godzinach 11:00 - 14:00
+48 [zasłonięte] 012 094
e-mail: [zasłonięte]@sanechem.com.pl

Paczki wysyłamy w dni robocze do 24h po zaksięgowaniu należności na naszym koncie.

Wysyłka za pośrednictwem POCZTY POLSKIEJ oraz kuriera K-EX.


NIEZALEŻNIE OD ILOŚCI ZAKUPIONYCH PRZEDMIOTÓW (RÓWINIEŻ Z INNYCH NASZYCH AUKCJI) PŁACISZ TYLKO ZA 1 USŁUGĘ TRANSPORTOWĄ!!!


Do każdej przesyłki należy doliczyć 500g wagi opakowania.

KOSZTY WYSYŁKI PACZKI
POCZTA POLSKA (D+1)
do 1kg11,00zł
od 1 do 2kg13,00zł
od 2 do 5kg14,50zł
od 5 do 10kg20,50zł
od 10 do 15kg25,00zł
od 15 do 20kg35,00zł
od 20 do 30kg43,00zł
PRZESYŁKA KURIERSKA
KOLPORTER EXPRESS (D+1)
od 0 do 30kg15,00zł

Raiffeisen Bank Polska S.A.
38 1750 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0090000 [zasłonięte] 132988

Prosimy o wpisanie w tytule przelewu: Nick Allegro oraz numery aukcji w których brali Państwo udział.

Przed dokonaniem zakupu prosimy o zapoznanie się z regulaminem naszych aukcji na stronie "O MNIE"

Udon to rodzaj grubego makaronu japońskiego wykonanego z mąki pszennej. Przeważnie serwowany na gorąco w wodnistym bulionie jako zupa z makaronem oraz jako makaron z sosem tsuyu (bazujący na sosie sojowym, dashi i mirin). Bulion i dodatki różnią się zależnie od regionu. We wschodniej Japonii przeważa bulion ciemno-brązowy, zrobiony z ciemnego sosu sojowego, zaś w zachodniej Japonii dominuje bulion jasno-brązowy, bazujący na jasnym sosie sojowym. Jako dodatki Japończycy używają drobno posiekaną szalotkę, tempurę, krewetki oraz głęboko smażone tofu. Makaron Udon możemy również podawać z zupą z anchois z jajkiem lub wymieszać z sosem pour bibim (ostrą pastą fasolową wymieszaną z olejem sezamowym, cukrem, czosnkiem i octem). Serwowany jest w różnych miejscach: od tanich fast food-ów po bardzo ekskluzywne restauracje w całej Japonii. Makaron Udon jest przeciwieństwem cienkiego gryczanego makaronu Soba równie popularnego w Japonii.

Sposób przygotowania:

Wrzucić makaron do zagotowanej wody. Dodać 1 łyżkę soli. Gotować przez 3 minuty. Nie rozgotowywać. Odcedzić makaron na sitku i przelać zimną wodą. Po przelaniu odczekać, aż makaron dobrze odcieknie. Włożyć do miski z twoją ulubioną bazą do zupy lub podawać z sosem.


WAGA DO WYSYŁKI: 0,47kg

[KŚ] Japoński makaron pszenny Udon 453g A+


Indeks: J1670
Nazwa magazynowa: Makaron Udon Hosan 453g/12
Nazwa oryginalna: Japanese style noodle (Udon noodle)
Producent: Korea.
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,47kg
Skład: Skład: mąka pszenna, sól, woda.
Termin przydatności do spożycia: 10.12.2012


Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.

Polecane produkty: Panelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealledarmowe panele aukcyjne

Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione! KUCHNIE ŚWIATA S.A.