Imbir pokrojony w cienkie plasterki, marynowany w słodko-octowej zalewie. Produkowany w dwóch rodzajach: biały (naturalny) i różowy (barwiony).
Obydwa są popularnym dodatkiem do sushi, spożywanym między kolejnymi kęsami w celu oczyszczenia kubków smakowych - stąd nazwa Sushi Gari czyli imbir do sushi.
Barwienie ma podnieść walory estetyczne imbiru ale często jest to wersja słodsza dlatego nazwany bywa amazu shoga czyli słodki imbir.
Od niedawna przepisy europejskie pozwalają barwić imbir wyłącznie barwnikami naturalnymi.
Nie wszyscy producenci potrafią to robić dobrze – użyte barwniki są niestabilne, degradują się i barwa staje się szara, sina lub z odcieniem pomarańczowym.
WAGA DO WYSYŁKI: 0,32kg
Indeks: J0111
Nazwa magazynowa: Imbir maryn.Amazu Shoga róż.180g/12szt
Nazwa oryginalna: Amazu Shoga – Imbir marynowany różowy
Producent: Chiny (op.1kg) przepakowane w Vitapolu dla Kuchni Świata
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,32kg
Skład: imbir, ocet, kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, Sorbinian potasu, cukier, barwnik naturalny koszenila.
Termin przydatności do spożycia: 20.03.2013
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.
Polecane produkty: ![Panelealle](http://www.panelealle/views.php?panel=22698&user=21<span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span>326) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|