Istnieje wiele rodzajów herbat. Jeną z nich jest herbata OOLONG. Herbata ta ma długą historię i kulturę. Herbata ta jest bardzo ceniona zarówno w Chinach jak i w Japonii. Według chińskich farmaceutycznych książek Bencao Shiyi (Compendium of Materia Medica) wiemy, że: "Picie herbaty przez długi czas przełoży się na długie życie i utrzymanie zgrabnej sylwetki”.
Sposób przygotowania:
Umieścić w filiżance 2-3 gramy herbaty i zalać wcześniej zagotowaną wodą o temperaturze 85-95 stopni Celsjusza. Herbatę zaleca się spożywać po 3 – 5 minutach od chwili zalania wodą.
Herbata OOLONG spakowana jest w szczelnie zamkniętą torebkę opakowaną w pudełko w kształcie walca. Opakowanie zawiera 120 gramów netto PUERH TEA. Grafika na pudełku stanowi wspaniałe dopełnienie klimatu związanego z zapakowaną tam herbatą.
Oto niektóre z właściwości herbaty OOLONG:
- Pijąc herbatę OOLONG pozbywamy się wolnych rodników, co jest zbawienne dla zdrowia.
- Według Wydziału Stomatologii Uniwersytetu w Osace, polifenole, które znajdują się w herbacie OOLONG przyczyniają się do zmniejszenia próchnicy zębów.
- W Klinice Dermatologii, Shiga University of Medical Science przeprowadzone badania wykazały jej zbawienny wpływ na atopowe zapalenie skóry. Odkryto, że aż 64% osób cierpiących na atopowe zapalenie skóry odnotowało poprawę stanu skóry. Oznacza to, że herbata oolong i w tym zakresie ma także lecznicze działanie.
- W Chinach herbata OOLONG od wielu wieków była stosowane jako lek. Wiele badań przeprowadzono na temat pozytywnego wpływu herbaty na stan zdrowia. Wiadomo już od dawna, że herbata OOLONG pomaga także w kontroli otyłości.
Herbatę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
WAGA DO WYSYŁKI: 0,29kg
Indeks: A7063
Nazwa magazynowa: Herbata OOLONG 200G.
Nazwa oryginalna: OOLONG Tea 200g
Producent: Chiny
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,29kg
Skład: 100% herbata OOLONG
Termin przydatności do spożycia: 20.12.2013
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.
Polecane produkty: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|