Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KŚ] Grzyby MUN suszone 71g.

25-01-2014, 13:54
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 7.40 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 7.40 zł     
Użytkownik kuchnieswiatasa
numer aukcji: 3875466020
Miejscowość Warszawa
Kupiono sztuk: 4    Licytowało: 3    Wyświetleń: 29   
Koniec: 25-01-2014 13:27:33
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha




Suszone Grzyby MUN 71g

Telefon dostępny od poniedziałku do piątku
w godzinach 11:00 - 14:00
+48 [zasłonięte] 012 094
e-mail: [zasłonięte]@kuchnieswiata.com.pl

Adres centrali firmy:
Kuchnie Świata S.A.
05-152 Czosnów / 15km od Warszawy
Łomna, ul. Gdańska 34
NIP: 118[zasłonięte]9859, REGON: 010[zasłonięte]640

Paczki wysyłamy w dni robocze do 24h po zaksięgowaniu należności na naszym koncie.

Wysyłka za pośrednictwem POCZTY POLSKIEJ oraz kuriera K-EX.


NIEZALEŻNIE OD ILOŚCI ZAKUPIONYCH PRZEDMIOTÓW (RÓWINIEŻ Z INNYCH NASZYCH AUKCJI) PŁACISZ TYLKO ZA 1 USŁUGĘ TRANSPORTOWĄ!!!


Do każdej przesyłki należy doliczyć 500g wagi opakowania.

KOSZTY WYSYŁKI PACZKI
POCZTA POLSKA (D+1)
do 1kg11,00zł
od 1 do 2kg13,00zł
od 2 do 5kg14,50zł
od 5 do 10kg20,50zł
od 10 do 15kg25,00zł
od 15 do 20kg35,00zł
od 20 do 30kg43,00zł
PRZESYŁKA KURIERSKA
SIÓDEMKA (D+1)
od 0 do 30kg15,00zł

Raiffeisen Bank Polska S.A.
38 1750 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0090000 [zasłonięte] 132988

Prosimy o wpisanie w tytule przelewu: Nick Allegro oraz numery aukcji w których brali Państwo udział.

Przed dokonaniem zakupu prosimy o zapoznanie się z regulaminem naszych aukcji na stronie "O MNIE"

Grzyby MUN ze względu na swoje właściwości lecznicze od wieków wykorzystywane są w chińskiej medycynie ludowej. Systematyczne spożywanie grzybów MUN poprawia ogólną kondycję zdrowotną, przeciwdziała nadciśnieniu i kruchości naczyń krwionośnych. Najważniejszą cechą leczniczą jest zmniejszenie krzepliwości krwi oraz poprawa krążenia, dodatkowo wspomagają leczenie chorób płuc, łagodzą kaszel, a także poprawiają regenerację cery oraz włosów.

W kuchni dalekiego wschodu grzyby MUN są jednym z podstawowych składników, używane są jako dodatek do zup, potraw duszonych oraz dań z WOK-a. Dobrze chłoną smaki innych składników, dlatego wyjątkowo komponują się z ostrymi przyprawami – chili, czosnek, pieprz oraz z sosem sojowym.

Grzyby MUN przed spożyciem należy moczyć w gorącej wodzie przez 10 – 15 minut, a następnie wypłukać. Po ugotowaniu mają charakterystyczną, chrupką konsystencję.

100 gram suszonych grzybów MUN zawiera:
- 14,1g białek
- 5,4g substancji mineralnych (wapń, potas, fosfor, magnez, krzem, sód)
- 1,2g tłuszczu
- 65,4g cukru
- 4,2g włókniny

Sugerowane przepisy:

Oto sposób wykorzystania grzybów mun jako lekarstwa na nadciśnienie:

Sposób przygotowania:
3 g suszonych grzybów namoczyć w pół litra wody i zostawić na noc. Rano namoczone grzyby dusić około godziny na wolnym ogniu. Do duszenia można dodać nieco miodu. Lekarstwem jest wywar – pije się go przed snem (jedną filiżankę).

Kurczak z makaronem i z grzybami mun

Sposób przygotowania:
Grzyby MUN moczyć w gorącej wodzie około 20 minut. Do rozgrzanej oliwy dodać posiekaną cebule, dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać piersi z kurczaka pokrojone w kostkę oraz Grzyby MUN. Całość posolić i dusić około 1 godz. podlewając bulionem grzybowym. Makaron chiński przygotować według instrukcji na opakowaniu i pokroić w paski o długości około 5cm. Kurczaka z grzybami zdjąć z ognia, dodać makaron i sos sojowo-grzybowy, doprawić do smaku, wymieszać i dodać szczypior.

Smażone warzywa z grzybami Mun

Składniki:
- 10 dag krojonego bambusa (może być z puszki)
- 10 dag kiełków sojowych
- 10 dag kalafiora
- 10 dag fasolki szparagowej
- 8 grzybów mun
- 1 czerwona papryka
- 1 marchewka
- łyżka cukru
- łyżka sosu sojowego
- łyżka mąki ziemniaczanej
- łyżeczka oleju sezamowego
- 3 łyżki oleju do smażenia

Sposób przygotowania:
Grzyby Mun moczyć w gorącej wodzie przez około 20 minut, przepłukać i odciąć końcówki nóżek, a następnie pokroić w cienkie paski. Marchew i paprykę pokroić na słupki długości około 2 i 1/2 centymetra, a kalafior podzielić na małe różyczki. Strączki fasoli przeciąć na połową. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i smażyć grzyby, kiełki i bambus około 1 minuty. Dodać sól, cukier i sos sojowy. Wymieszać i przełożyć do miseczki. Na rozgrzanym oleju smażyć 3 minuty marchew, papryką, fasolką i kalafior. Mąką wymieszać z 4 łyżkami zimnej wody. Dodać do jarzyn i wymieszać. Przełożyć na patelnie grzyby i bambus, dodać sos sojowy. Smażyć wszystko przez chwilę, aż do zgęstnienia sosu. Skropić olejem sezamowym i podawać.


WAGA DO WYSYŁKI: 0,08kg

[KŚ] Grzyby MUN suszone 71g.


Indeks: A3861
Nazwa magazynowa: Suszone Grzyby MUN 71g
Nazwa oryginalna: DRIED BLACK FUNGUS 71 g
Producent: Chiny
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,08
Skład: suszone grzyby MUN
Termin przydatności do spożycia: 30.11.2014
Importer: Kuchnie Świata S. A.


Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.

Polecane produkty: Panelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealledarmowe panele aukcyjne

Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione! KUCHNIE ŚWIATA S.A.